Αυτές οι Κρεμμυδοκεφτέδες, τηγανίτες κρεμμυδιού ή  “κροκέτες” κρεμμυδιού, όπως τις λέω εγώ, είναι πολύ νόστιμες και γίνονται τραγανές απ’ έξω και μαλακές μέσα. Είναι ένας ωραίος τρόπος να φας κρεμμύδι αν σου αρέσει, και είναι και πολύ οικονομικές. Πάμε να δούμε πώς τις φτιάχνω!

Υλικά:

500 γραμμάρια κρεμμύδια
1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα + λίγο ξύδι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Τοποθετήστε το σε κρύο νερό για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, στύψτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι από το νερό και μεταφέρετέ το σε ένα μπολ. ​​Προσθέστε ζάχαρη, αλάτι, αυγά, πιπέρι, σιμιγδάλι, γιαουρτο, σόδα με ξύδι(Σε ένα μικρό φλιτζανάκι, βάζω τη σόδα και ρίχνω λίγο ξύδι (ίσα-ίσα να αφρίσει) και το προσθέτω στο μπολ.), αλεύρι και αφήστε το για 15 λεπτά για να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

Παίρνω κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνω στο τηγάνι, σχηματίζοντας μικρές κροκέτες ή τηγανίτες. Τηγανίζω τις κροκέτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν ωραία. Τις βγάζω από το τηγάνι και τις ακουμπάω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Τις σερβίρω ζεστές, σκέτες ή με γιαούρτι.

 

  • Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο στο μείγμα για πιο φρέσκια γεύση.
  • Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι ή σιμιγδάλι.
  • Τρώγονται πολύ ωραία και κρύες την επόμενη μέρα.

H Συνταγή είναι της κας Olga Mordovina