Σήμερα θα φτιάξουμε κάτι πραγματικά μοναδικό και πεντανόστιμο, κάτι που θα σας κλέψει την καρδιά: τους Τραγανούς Κρεμμυδοκεφτέδες ! Είναι τόσο λαχταριστοί και αρωματικοί, που δύσκολα θα μείνει έστω και ένας στο πιάτο. Εγώ τους φτιάχνω συχνά, ειδικά ως μεζεδάκι για το ούζο ή την μπύρα! Πάμε να τους δοκιμάσουμε!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κρεμμυδοκεφτέδες Τραγανοί

Πιατέλα με χρυσαφένιους Κρεμμυδοκεφτέδες Τραγανούς, έτοιμους για σερβίρισμα.

Οι Κρεμμυδοκεφτέδες Τραγανοί είναι ένα πιάτο που φέρνει στο μυαλό τη ζεστασιά της ελληνικής κουζίνας και τις παλιές καλές συνταγές. Με την απλή τους εμφάνιση, κρύβουν μέσα τους μία έκρηξη γεύσης και αρώματος, χάρη στα φρέσκα μυρωδικά και το γλυκόπικρο κρεμμύδι. Είναι ιδανικοί ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή απλά ως ένα απολαυστικό σνακ. Εγώ τους αγαπώ πολύ!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 35 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτούς τους πεντανόστιμους Κρεμμυδοκεφτέδες Τραγανούς θα χρειαστούμε:

  • 3 μέτρια Κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • Λίγο Αλάτι (για τα κρεμμύδια, αρχικά)
  • Λίγη Ζάχαρη (για τα κρεμμύδια, αρχικά)
  • 1½ φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι (για τον χυλό, κατά βούληση)
  • Πιπέρι (για τον χυλό, κατά βούληση)
  • Κύμινο (για τον χυλό, κατά βούληση)
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο (κατά βούληση)
  • Λίγη επιπλέον Ζάχαρη (για τον χυλό, κατά βούληση)
  • Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί, για να γίνει ένας χυλός)
  • Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτούς τους απίθανους Κρεμμυδοκεφτέδες Τραγανούς:

  • Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας κρεμμύδια, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ζάχαρη, και τα αφήνουμε να σταθούν για περίπου δύο ώρες. Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μπέικιν πάουντερ, επιπλέον αλάτι, πιπέρι, κύμινο, φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο και λίγη ακόμα ζάχαρη. Τέλος, ρίχνουμε χλιαρό νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να πετύχουμε έναν ωραίο χυλό, παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιούμε για κολοκυθοκεφτέδες.
  • Τηγανίζουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά σε ζεστό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί. Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου
    1. Notes

      Tips για τους Τέλειους Κρεμμυδοκεφτέδες Τραγανούς

      Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Κρεμμυδοκεφτέδες Τραγανοί σας ακαταμάχητοι! Το πάσπάλισμα των κρεμμυδιών με αλάτι και ζάχαρη και το πολύωρο στάσιμο είναι πολύ σημαντικό, γιατί αφαιρεί την έντονη πικράδα του κρεμμυδιού και το κάνει πιο γλυκό και εύπεπτο. Μην παραλείψετε να στραγγίξετε πολύ καλά τα κρεμμύδια πριν τα βάλετε στον χυλό, αλλιώς ο χυλός θα γίνει πολύ νερουλός. Επίσης, η θερμοκρασία του λαδιού είναι κρίσιμη: πρέπει να είναι καλά ζεσταμένο αλλά όχι να καπνίζει, για να τηγανιστούν ομοιόμορφα και να γίνουν τραγανοί χωρίς να καούν.

      Έκανες αυτή την συνταγή;

      Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή