Κρεμώδες κέικ με σιμιγδάλι – χωρίς ψήσιμο – χωρίς αυγά

Κρεμώδες κέικ σιμιγδαλιού – ένα ελαφρύ, δροσιστικό κέικ με απαλή γεύση βανίλιας και πορτοκαλιού, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Υλικά

130 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
40 γρ. – κορν φλαουρ
300 ml γάλα

700 ml γάλακτος
185 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά φλούδα πορτοκαλιού
240 γρ ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

160 ml φρεσκοστυμμένου χυμού πορτοκαλιού
περίπου 40 κομμάτια μπισκότα Πτι μπερ

500 γρ κρέμα γάλακτος
80 γρ ζάχαρη άχνη
150 γραμμάρια σοκολάτας μαγειρέματος με 65% κακάο (ψιλοκόβουμε ένα μέρος της σοκολάτας και το τρίβουμε)

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σιμιγδάλι και τπ οκορν φλαουρ. Προσθέστε γάλα (300 ml) και ανακατέψτε τα πάντα καλά.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα (700 ml) και τη ζάχαρη να βράσουν.
Όταν βράσει το γάλα, μειώστε τη θερμοκρασία της εστίας και ρίξτε το μείγμα με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μαγειρεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει. Αφαιρέστε τη κρέμα από την εστία και ανακατέψτε μέσα την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού.
Αφήνουμε να κρυώσει.

Σουρώνουμε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού.
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρεμώδες σε υφή. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα κρέμας του σιμιγδαλιού. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε σταδιακά ζάχαρη άχνη. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανακατέψτε τη σοκολάτα μαγειρέματος.
Βουτάμε το μπισκότο σε χυμό πορτοκαλιού για 2 δευτερόλεπτα, ανακινούμε το χυμό που περισσεύει και τακτοποιούμε την πρώτη σειρά μπισκότων σε ορθογώνιο σχήμα, σε φόρμα ή δίσκο διαστάσεων 28 x 18 cm, σε 4 σειρές 4,5 μπισκότων. Κόψτε το τελευταίο μπισκότο σε κάθε σειρά για να χωρέσει.

Απλώστε τη μισή κρέμα σιμιγδάλι πάνω από τα μπισκότα και τη μισή κρέμα γάλακτος πάνω από την κρέμα σιμιγδάλι. Τακτοποιήστε τη δεύτερη σειρά μπισκότων (το καθένα βουτηγμένο ξανά στο χυμό πρώτα). Εφαρμόστε την υπόλοιπη κρέμα σιμιγδαλιού και πάνω από την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.

Αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Καλή Υγεία να έχετε

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΚαλαμποκόπιτα με μπέικον, πάπρικα και καλαμπόκι…Το τέλειο πρωινό (ή γεύμα) που θα απολαύσουν όλοι
Επόμενο άρθροΜπουγιουρντί με Τυριά Νάξου