Τι θα χρειαστούμε…

Για ταψί 30Χ40

Για την καρυδόπιτα

  • 9 αυγά
  • 9 κ. σούπας ζάχαρη
  • 9 κ. σούπας φρυγανιά
  • 9 κ. σούπας τριμμένο καρύδι και λίγο ακόμη για να ρίξουμε στην επιφάνεια
  • 3 κ. σούπας σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κ. γλυκού γαρίφαλο
  • 1 φακελάκι μπέκιν
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα

  • 1,5 lt γάλα
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 9 κ. σούπας αλεύρι
  • 2 κ. σούπας φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
  • 2 κρόκους
  • 1 βανίλια
  • 1 κρέμα γάλακτος (250 ml) 35% λιπαρά για την παρασκευή σαντιγί

Για το σιρόπι

  • 3,5 φλ. νερό
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Φλούδα από πορτοκάλι

Πώς θα το φτιάξουμε…

Για την καρυδόπιτα

poutinga

Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.

poutinga

Στην συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε στο μείγμα την φρυγανιά, το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπέκιν, την βανίλια και το ξύσμα. Ανακατεύουμε να ομοιογενοποιηθούν και στη συνέχεια ενσωματώνουμε την μαρέγκα. Ρίχνουμε το καρύδι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Συνέχεια εδώ

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Bounty, χωρίς ζάχαρη
Επόμενο άρθροΡολό με πουρέ κολοκύθας και κρέμα…της κας Άντζελας