Η κρέμα μπρουλέ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά. Η απλότητά της κρύβει μια εκλεπτυσμένη γεύση που κάνει κάθε μπουκιά μοναδική. Είναι ο τέλειος τρόπος να κλείσεις ένα δείπνο με ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

Δείτε το Βίντεο στο τέλος της Συνταγής


Υλικά 

Για να φτιάξουμε αυτό το γλυκό, θα χρειαστούμε:

Για την κρέμα:

  • 250 ml Γάλα
  • 1 Λοβό βανίλιας
  • 6 Κρόκοι αυγών
  • 70 γρ. Ζάχαρη
  • 250 ml Κρέμα γάλακτος

Για το πασπάλισμα:

  • 100 γρ. Ζάχαρη καστανή

Εκτέλεση της Συνταγής

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό.

1. Κόβω τον λοβό της βανίλιας στη μέση κατά μήκος και ξύνω με ένα μαχαίρι τα σποράκια. τα βάζω μαζί με τον λοβό σε μια κατσαρόλα.

2. Προσθέτω στην κατσαρόλα το γάλα και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά, αλλά όχι να βράσει.

3. Σε ένα μπολ, χτυπάω με ένα σύρμα τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. στη συνέχεια, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω ξανά.

4. Σταδιακά, ρίχνω το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη για να μην ψηθούν οι κρόκοι.

5. Μοιράζω το μείγμα σε ατομικά μπολάκια (ramekin). τα τοποθετώ σε ένα μεγαλύτερο ταψί, το οποίο έχω στρώσει με χαρτί ψησίματος. γεμίζω το ταψί με ζεστό νερό μέχρι τη μέση των ramekin, δημιουργώντας ένα μπεν μαρί.

6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, ή μέχρι η κρέμα να σταθεροποιηθεί.

7. Αφαιρώ τα μπολάκια από τον φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. στη συνέχεια, τα βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

8. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζω την επιφάνεια κάθε κρέμας με καστανή ζάχαρη. χρησιμοποιώντας ένα φλόγιστρο, καραμελώνω τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια τραγανή κρούστα.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:

  • Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 20 λεπτά.
  • Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 35 λεπτά.
  • Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος ψύξης (τουλάχιστον 2 ώρες).

Χρήσιμα Tips για την Κρέμα Μπρουλέ

  • Προσοχή στη θερμοκρασία: Μην αφήσετε το μείγμα της κρέμας να βράσει όταν το ετοιμάζετε, καθώς τα αυγά μπορεί να ψηθούν και να μην πετύχει η υφή.
  • Η ζάχαρη: Η καστανή ζάχαρη δίνει ένα πιο πλούσιο χρώμα και γεύση, αλλά μπορείτε να τη αντικαταστήσετε με λευκή.
  • Πρόσθετα: Για μια πιο έντονη γεύση βανίλιας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα σποράκια.

Παρακολουθήστε το βίντεο για μια οπτική παρουσίαση της συνταγής.