Κότσι χοιρινό με μαύρη μπύρα… σκέτη λιχουδιά! Και αυτή η τραγανή πετσούλα που κάνει κρακ όταν την κόβεις… μμμμ! Είναι από τα φαγητά που κάνουν το σπίτι να μυρίζει γιορτή.

θα χρειαστούμε:

1 χοιρινό κότσι (περίπου 1,5 κιλό – το δικό σου ήταν 1.600 γρ., μια χαρά!)
Χοντρό αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
Λίγο ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο
500 ml μαύρη μπύρα (ένα κουτάκι)
Για τις πατάτες τσακιστές (προαιρετικά):

Πατάτες (όσες θέλετε)
Αλάτι και πιπέρι
Πάπρικα
Ρίγανη
Ζουμάκι από το κότσι

Πάμε να το φτιάξουμε:

Τρίβουμε ένα κότσι χοιρινό με χοντρό αλάτι, αφήνουμε, ξεπλένουμε και στεγνώνουμε. Φτιάχνουμε ένα μείγμα με μουστάρδα, μέλι, πάπρικα, ελαιόλαδο και μαύρο πιπέρι. Κάνουμε τρύπες στο κότσι, βάζουμε σκόρδο, το πασαλείβουμε με το μείγμα και αλατίζουμε. Το βάζουμε όρθιο σε βαθύ σκεύος, ρίχνουμε μαύρη μπύρα και σκόρδο. Κλείνουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε και μετά ξεσκεπάζουμε για να κρατσανίσει η πετσούλα.
Για γαρνιτούρα, βράζουμε πατάτες με τη φλούδα, τις σπάμε σε ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε πάπρικα, ρίγανη, ζουμάκι από το κότσι και ψήνουμε να ροδίσουν.

Καλή απόλαυση!

H συνταγή είναι της φίλης Ελινα Σκλαβου