Τα Λαζάνια με Κιμά και Μπεσαμέλ είναι ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο της ιταλικής κουζίνας, που έχει κατακτήσει τις καρδιές σε όλο τον κόσμο. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων, η πλούσια υφή και το άρωμα του φρεσκοψημένου τυριού τα καθιστούν ακαταμάχητα. Εγώ χρησιμοποιώ πάντα φρέσκα φύλλα λαζανιών, για το καλύτερο αποτέλεσμα!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Λαζάνια με Κιμά και Μπεσαμέλ

Λαζάνια με Κιμά και Μπεσαμέλ

Τα Λαζάνια με Κιμά και Μπεσαμέλ είναι ακριβώς αυτό! Με τις πλούσιες στρώσεις από ζουμερό ραγού, βελούδινη μπεσαμέλ και άφθονη παρμεζάνα, αποτελούν το τέλειο κυριακάτικο γεύμα ή ένα εντυπωσιακό πιάτο για το γιορτινό σας τραπέζι. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά και σας εγγυώμαι ότι θα τα λατρέψετε με την πρώτη μπουκιά!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 20 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα Λαζάνια με Κιμά και Μπεσαμέλ θα χρειαστούμε:

Για τα Λαζάνια:

  • 250 γρ. φύλλα λαζανιών
  • 200 γρ. περίπου Τριμμένη παρμεζάνα (ή γραβιέρα)

Για το Ραγού Κιμά:

  • 750 γρ. Κιμάς ανάμεικτος (60% μοσχαρίσιος, 40% χοιρινός)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 κοτσάνι Σέλερι (ψιλοκομμένο)
  • 600 γρ. Τρίμμα ντομάτας
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο (όσο χρειάζεται)

Για την Μπεσαμέλ:

  • 800 ml Γάλα
  • 80 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. Βούτυρο ή φυτική μαργαρίνη
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Μοσχοκάρυδο (λίγο)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα μοσχομυριστά Λαζάνια με Κιμά και Μπεσαμέλ:

  1. Βήματα για το Ραγού Κιμά:
    Σοτάρω τα λαχανικά και τον κιμά:
    Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο.
    Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σέλερι και τα σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, για μερικά λεπτά.
    Προσθέτω τον ανάμεικτο κιμά και τον ροδίζω καλά, ανακατεύοντας συνεχώς με μία κουτάλα, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει σπυρωτός.
    Μαγειρεύω το ραγού:
    Μόλις ο κιμάς ροδίσει, προσθέτω αλάτι, το τρίμμα ντομάτας και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
    Ανακατεύω καλά και αφήνω το ραγού να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, με το καπάκι μισάνοιχτο, ανακατεύοντας περιστασιακά. Στο τέλος θέλω το ραγού να έχει πήξει και να έχει γίνει ένα πλούσιο, αρωματικό μείγμα.
  2. Βήματα για την Μπεσαμέλ:
    Ετοιμάζω τη βάση:
    Εγώ έχω τον δικό μου μυστικό τρόπο για να μην μου βγουν ποτέ σβόλοι στην μπεσαμέλ! Σε μία κατσαρόλα, βάζω το κρύο γάλα και προσθέτω το αλεύρι.
    Ανακατεύω δυναμικά με έναν αυγοδάρτη (σύρμα) μέχρι να διαλυθεί εντελώς όλο το αλεύρι και να μην υπάρχουν καθόλου σβόλοι.
    Μαγειρεύω την μπεσαμέλ:
    Προσθέτω στην κατσαρόλα το αλάτι, το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και λίγο μοσχοκάρυδο.
    Τοποθετώ την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα, μέχρι η μπεσαμέλ να πήξει και να γίνει μία παχύρρευστη, λεία κρέμα.
  3. Βήματα για τη Συναρμολόγηση και το Ψήσιμο:
    Στρώνω τη βάση:
    Στον πάτο ενός πυρέξ ή ταψιού, βάζω μία κουτάλα από την έτοιμη μπεσαμέλ και την απλώνω καλά σε όλη την επιφάνεια.
    Συναρμολογώ τις στρώσεις:
    Τοποθετώ την πρώτη στρώση από φρέσκα φύλλα λαζανιών, φροντίζοντας να καλύψω όλο τον πάτο.
    Απλώνω μία γενναία ποσότητα από το ραγού κιμά, μία στρώση μπεσαμέλ και πασπαλίζω με άφθονη τριμμένη παρμεζάνα.
    Επαναλαμβάνω αυτή τη διαδικασία, δημιουργώντας στρώσεις από λαζάνια, ραγού, μπεσαμέλ και παρμεζάνα, φροντίζοντας κάθε στρώση να είναι καλά γεμισμένη.
  4. Ολοκληρώνω και ψήνω:
    Την τελευταία στρώση την καλύπτω με το υπόλοιπο ραγού, την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζω με πάρα πολύ παρμεζάνα!
    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει όμορφα και να σχηματιστεί μία χρυσαφένια κρούστα.
    Και voilà! Τα λαζάνια είναι έτοιμα

Le Meravigliose Ricette di Ana

Notes

Tips για τα Τέλεια Λαζάνια με Κιμά και Μπεσαμέλ

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Λαζάνια με Κιμά και Μπεσαμέλ σας τέλεια! Για το ραγού, όσο περισσότερο το σιγοβράσετε σε χαμηλή φωτιά, τόσο πιο νόστιμο θα γίνει. Μην βιαστείτε! Στην μπεσαμέλ, το μυστικό για να μην σβολιάσει είναι να ξεκινήσετε με κρύο γάλα και να ανακατεύετε συνεχώς από την αρχή. Μην παραψήνετε τα λαζάνια στο φούρνο, για να μείνουν ζουμερά και να μην στεγνώσουν. Αφήστε τα να ξεκουραστούν για 5-10 λεπτά αφού τα βγάλετε από το φούρνο πριν τα κόψετε, έτσι θα σταθεροποιηθούν οι στρώσεις.

Le Meravigliose Ricette di Ana

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή