Η Πατατοσαλάτα με Τόνο και Πράσινα Φασόλια είναι μία από τις πιο νόστιμες και πλήρεις σαλάτες που μπορείτε να φτιάξετε! Με τον συνδυασμό της γήινης γεύσης της πατάτας, της φρεσκάδας των φασολιών, της αλμύρας του τόνου και των αρωματικών προσθηκών, αποτελεί ένα πιάτο που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Εγώ την απολαμβάνω ιδιαίτερα τις ζεστές μέρες!
Υλικά
600g πατάτες baby
300g Φρέσκα πράσινα φασόλια
320g Κονσερβοποιημένος τόνος, στραγγισμένος
80g Λιαστές ντομάτες σε λάδι, ψιλοκομμένες
25g Κάπαρη, ψιλοκομμένη
50g ελιές
4 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 Φλιτζάνι Ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 Λεμόνι, στυμμένο
Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό που βράζει. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.
Κόψτε και τις δύο άκρες των φασολιών. Μαγειρέψτε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς,
(δεν θέλετε πολυ μαλακά φασόλια). Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Κόψτε τα πράσινα φασόλια σε κομμάτια.
Σε μία αλατιερα βάζουμε τις πατάτες, τα πράσινα φασόλια, τις λιαστές ντομάτες, την κάπαρη, τις ελιές, τον τόνο, το ψιλοκομμένο σκόρδο,
τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
Tips για την Τέλεια Πατατοσαλάτα με Τόνο και Πράσινα Φασόλια
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Πατατοσαλάτα με Τόνο και Πράσινα Φασόλια σας ακόμα πιο νόστιμη! Επιλέξτε πατάτες baby γιατί κρατούν το σχήμα τους καλύτερα και έχουν πιο γλυκιά γεύση. Μην παραβράζετε τα φασόλια, θέλουμε να είναι al dente (να κρατάνε λίγο στο δόντι). Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξύδι βαλσάμικο ή λευκό ξύδι μαζί με το λεμόνι για έξτρα οξύτητα. Αν σας αρέσει το πικάντικο, προσθέστε λίγο μπούκοβο. Μία ιδέα είναι να προσθέσετε και λίγες ροδέλες φρέσκου κρεμμυδιού για έξτρα γεύση και χρώμα!
Καλή Απόλαυση!
H Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen











