Ορεκτικό / Μεζές σερβίρεται με φρέσκο ψωμί ή πίτες

Εκτέλεση

1 φλιτζάνι καρυδιά, φρυγανισμένα και ψιλοκομμένα
3 ψητές κόκκινες πιπεριές
1/2 φλιτζάνι ψωμί (φρέσκο ή ξηρό)
2-4 σκελίδες σκόρδου, θρυμματισμένες
1 κουταλιά της σούπας μελάσα ροδιού ή πετιμέζι
1/4 κουτ. γλυ κύμινο
Νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Τσίμπημα αλάτι
1 / 4-1 / 2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, συν επιπλέον για ραντισμα

Εκτέλεση

Στο μπολ ενός επεξεργαστή τροφίμων(μπλεντερ), χτυπήστε τα καρύδια, ψητές πιπεριές, ψίχουλα ψωμιού, σκόρδο, μελάσα ροδιού, κύμινο, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλάτι μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Με το μπλεντερ σε λειτουργία, ρίξτε αργά το ελαιόλαδο μέσω του σωλήνα τροφοδοσίας έως ότου το μείγμα είναι λείο και κρεμώδες. Δοκιμάστε και ρυθμίστε τα καρυκεύματα, εάν χρειάζεται – προσθέστε περισσότερο αλάτι, μπαχαρικά ή μελάσα ροδιού, αν θέλετε. Για σερβίρισμα, απλώστε το σε ένα ρηχό μπολ, γεμίστε το μισό με καρύδι και ραντίστε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο. Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί ή πίτες.

Κάνει περίπου 1 1/2 φλιτζάνια

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΗ Παραδοσιακή συνταγή κέικ κανέλας μήλου
Επόμενο άρθροΜια πολύ εύκολη παραδοσιακή συνταγή Κανταΐφι….από το μηδέν