Είμαι πολύ χαρούμενη που μοιράζομαι μαζί σας μια από τις αγαπημένες μου συνταγές: τα λαχματζούν! Αυτές οι λεπτές, τραγανές πιτούλες με τον αρωματικό κιμά είναι ένα υπέροχο πιάτο που θα σας ταξιδέψει σε ανατολίτικες γεύσεις και θα εντυπωσιάσει τους πάντες.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Λαχματζούν

Λαχταριστά λαχματζούν με αρωματικό κιμά, φρεσκοψημένα και τραγανά

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα λαχταριστά λαχματζούν με κιμά και αρωματικά μπαχαρικά. Μια παραδοσιακή συνταγή που θα λατρέψετε!

Prep Time 30 minutes
Cook Time 8 minutes
Total Time 38 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτά τα λαχταριστά λαχματζούν θα χρειαστούμε:

Για τη Ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι κίτρινο χωριάτικο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Χλιαρό νερό (όσο πάρει)

Για τη Γέμιση:

  • 700 γρ. κιμά βοδινό ή ανάμεικτο
  • Περίπου 1 δέσμη μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 5-6 ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κ.σ. ντομάτα πάστα (πελτέ)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα μοσχομυριστά λαχματζούν:

  1. Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζω το αλεύρι, το βούτυρο, τη μαγιά και το αλάτι.
  2. Προσθέτω σιγά σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνω μέχρι να πάρω μία ελαστική και αφράτη ζύμη.
  3. Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα).
  4. Για τη γέμιση, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί: τον κιμά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο, τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και το λιωμένο βούτυρο.
  5. Η γέμιση πρέπει να είναι ωμή και να έχει μία μαλακή υφή.
  6. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, παίρνω μικρά κομμάτια και τα ανοίγω σε πολύ λεπτές πιτούλες, χρησιμοποιώντας λίγο αλεύρι για να μην κολλάνε.
  7. Απλώνω μία λεπτή στρώση από τη γέμιση του κιμά πάνω σε κάθε πιτούλα, αφήνοντας λίγο κενό γύρω γύρω στις άκρες.
  8. Ψήνω τα λαχματζούν σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι άκρες της ζύμης και να ψηθεί ο κιμάς, συνήθως σε πολύ υψηλή θερμοκρασία (π.χ. 220-250°C) για λίγα λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.

Notes

Χρήσιμα Tips για τα Τέλεια Λαχματζούν

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα λαχματζούν σας ακόμα πιο αυθεντικά και γευστικά. Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κύμινο ή πάπρικα γλυκιά στη γέμιση του κιμά. Αν θέλετε τα λαχματζούν σας πιο τραγανά, ψήστε τα σε πολύ δυνατή θερμοκρασία, ίσως και στον αέρα, για λίγα λεπτά. Το κίτρινο χωριάτικο αλεύρι δίνει μία ιδιαίτερη υφή στη ζύμη, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι για όλες τις χρήσεις αν δεν το βρείτε.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή