Το Νηστίσιμο Κέικ χωρίς Μίξερ της κας τσιουκανη ελενη είναι ίσως η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή που μπορείς να φτιάξεις τις περιόδους της νηστείας, καθώς βγαίνει απίστευτα αφράτο, ζουμερό και γεμάτο άρωμα πορτοκαλιού και σοκολάτας, επειδή η παρασκευή του δεν απαιτεί καν τη χρήση μίξερ και είναι έτοιμο στο άψε-σβήσε. Είναι τόσο γρήγορο και απλό, λοιπόν, είναι σίγουρο ότι θα γίνει το αγαπημένο σου γλυκό, άρα μη διστάσεις να το δοκιμάσεις ακόμα και αν δεν νηστεύεις.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Νηστίσιμο Κέικ χωρίς Μίξερ

Νηστίσιμο Κέικ χωρίς Μίξερ
Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Additional Time 30 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes

Ingredients

  • 400 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 250 γρ. ηλιέλαιο (και λίγο για το άλειμμα του ταψιού)
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της γλυκιάς σόδα μαγειρικής
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 100 γρ. τρούφα
  • 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Instructions

Αλείφω ένα ταψάκι διαστάσεων 35x30 cm με ηλιέλαιο. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Σε ένα σκεύος βάζω τα 400 γρ. χυμό πορτοκάλι, τα 250 γρ. ηλιέλαιο και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Προσθέτω 1 κουταλιά της γλυκιάς σόδα μαγειρικής και ανακατεύω με σύρμα. Ρίχνω τα 300 γρ. ζάχαρη και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τις 2 βανίλιες, ανακατεύω, και έπειτα βάζω το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω ξανά.

Κοσκινίζω τα 500 γρ. αλεύρι και τα προσθέτω σταδιακά, λίγο λίγο, όχι όλη την ποσότητα μαζί. Στο τέλος ρίχνω τα 100 γρ. τρούφα και τα 100 γρ. χοντροκομμένα καρύδια.

Ρίχνω το μίγμα στο ταψί που έχω ετοιμάσει. Ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Βάζω μαχαίρι για να ελέγξω πότε ψήθηκε - αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο. Αφήνω το κέικ να κρυώσει λίγο.

Σε μια κατσαρολίτσα βάζω τα 125 γρ. κουβερτούρα σπασμένα σε κομμάτια, τις 5 κουταλιές της σούπας νερό και τις 5 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο. Ανακατεύω σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Ρίχνω το γλάσο από πάνω στο κέικ ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Πασπαλίζω με καρύδια που έχω περάσει στο μούλτι. Αφήνω το κέικ να κρυώσει λίγο και μετά το βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα, ώστε να παγώσει το γλάσο σοκολάτας. Σερβίρω και στη συνέχεια το επιστρέφω στο ψυγείο για φύλαξη.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για το Τέλειο Νηστίσιμο Κέικ

Φρέσκος χυμός: Χρησιμοποιώ πάντα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι για καλύτερο άρωμα και γεύση.

Κοσκίνισμα αλευριού: Κοσκινίζω πάντα το αλεύρι για να γίνει το κέικ πιο αφράτο.
 
Έλεγχος ψησίματος: Κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, οπότε ελέγχω το κέικ με μαχαίρι από τα 35 λεπτά και μετά.

Γλάσο σοκολάτας: Αφήνω το γλάσο να κρυώσει λίγο πριν το απλώσω, για να έχει καλύτερη υφή.

Φύλαξη: Διατηρώ το νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι στο ψυγείο για να μείνει φρέσκο μέχρι και 5 μέρες.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: