Τούρτα μελιού με δαμάσκηνα

Συστατικά:

κέικ:
– 180 γρ ζάχαρη
– 4 αυγά
– 3,5 κουταλιές της σούπας μέλι
– 1,5 κουτ σόδα
– 300 γραμμάρια αλεύρι

κρέμα:
– 700 ml. κρέμα (33%)
– 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Γέμιση:
– 250 γρ δαμάσκηνα
– 50 γρ σοκολάτα

Παρασκευή

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Λιώστε το μέλι χωρίς να βράσει. Χωρίς να βγάλετε το μέλι από τη φωτιά, προσθέστε σόδα σε αυτό και μαγειρέψτε για άλλα 20-30 δευτερόλεπτα.
Το μείγμα πρέπει να αυξηθεί 3-4 φορές. Προσθέστε μέλι και σόδα στα αυγά και χτυπήστε μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή μάζα. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε ξανά.
Αδειάζετε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα και τη βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Ελέγξτε την ετοιμότητα με μία οδοντογλυφιδα.
Αξηστε να κρυώσει το έτοιμο κέικ και κόψτε το σε τρία μέρη.

Ξεπλύνετε τα δαμάσκηνα. Αφήνουμε στην άκρη μερικά κομμάτια για διακόσμηση. Κόψτε τα υπόλοιπα δαμασκηνα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια πλούσια κρέμα.
Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας και τα μισά δαμάσκηνα στο πρώτο στρωμα του κέικ. Επαναλάβετε με τα επόμενα στρωματα κέικ. Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και δαμάσκηνα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Ο κόσμος των συνταγών

Προηγούμενο άρθροΤο πιο κρεμώδες HUMMUS, σπιτικό…Τόσο νόστιμο που δεν θα το αγοράσετε ποτέ ξανά
Επόμενο άρθροΚέικ στο ταψί…το κέικ του καφέ