Υλικά:

500gr χοιρινό σε κομματάκια
1 κρεμμύδι
1/2 πράσσο
1 πράσινη πιπεριά
3 σκελίδες σκόρδο
1 μίσχος σέλερυ
Ελαιόλαδο
Χυμός δυο λεμονιών
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
3-4 κ.σ αλεύρι

Για το πιλάφι:
1 1/2 φλυτζάνι ρύζι τύπου basmatti
3 κ.σ. Βούτυρο
3 φλυτζάνια ζωμός βοδινού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσσο και τα κομμάτια του κρέατος μέσα σε ελαιόλαδο
Ρίχνουμε ύστερα και την πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και τη δάφνη
Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού

Δείτε Επίσης: Λεμονάτο, ζουμερό χοιρινό με πατάτες στην κατσαρόλα

Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά

Παράλληλα φτιάχνουμε το ρύζι μας

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει
Προσθέτουμε το ρύζι και σωτάρουμε καλά ανακατεύοντας συνεχώς
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
Ρίχνουμε το ζωμό και ανακατεύουμε καλά
Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10′.
Σέρβιρα το κρέας με το ρύζι και πάτατες φούρνου.

Προηγούμενο άρθροΣπαγγέτι με Προσούτο, Λιαστές Ντομάτες
Επόμενο άρθροΡεβύθια με Μελιτζάνα, Καρότο, Κοκκάρι και Πορτοκάλι