Χρειάζεστε

4 αυγά,
1 κούπ ζάχαρη,
2 κούπες αλεύρι,
1 μπέικιν πάουντερ,
1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό,
1/2 κούπα ηλιέλαιο
Το χυμό και το ξύσμα ενός μεγάλου λεμόνι!

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού.

Κοσκινίστε μέσα το αλεύρι με μπέικιν πάουντερ και τέλος βάζουμε το ζεστό νερό, ανακατεύουμε τα πάντα καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί (κάντε το τέστ με μια οδοντογλυφίδα)! Πασπαλίστε το τελικό κέικ με ζάχαρη άχνη!

Tips από εμένα:

  • Αυγά και Λεμόνι: Φροντίστε τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να αφρατέψουν καλύτερα. Επίσης, χρησιμοποιήστε ένα βιολογικό λεμόνι για το ξύσμα, αφού θα το χρησιμοποιήσετε όλο.
  • Μην παραχτυπάτε: Μόλις προσθέσετε το αλεύρι και το νερό, ανακατέψτε απαλά και όσο το δυνατόν λιγότερο, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά, για να μη χάσει το κέικ τον όγκο του και γίνει σφιχτό.

 

Καλή Επιτυχία