Σουφλέ Πορτοκαλιού

Κάθε μπουκιά θα λιώσει στο στόμα σας! Δείτε πώς να το φτιάξετε κρεμώδες και νόστιμο

Υλικά

700 γρ ρικότα
3 αυγά
120 g (8 κουταλιές της σούπας) άμυλο πατάτας
160 g (3/4 φλιτζάνι) κρυσταλλική ζάχαρη
Χυμό από 1 πορτοκάλι
6g (1 κουταλάκι του γλυκού) Μπέικιν πάουντερ 
Τριμμένη φλούδα από 1 πορτοκάλι
Ζάχαρη άχνη
Φέτες πορτοκαλιού για διακόσμηση

Εκτέλεση

Το Ricotta πρέπει να χρησιμοποιείται σε θερμοκρασία δωματίου, επομένως αφαιρέστε το από το ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά πριν.
Πλένετε και στύβετε δύο πορτοκάλια, μπορείτε να επιλέξετε να φιλτράρετε τον χυμό ή να τον αφήσετε με τον πολτό.
Σε ένα μπολ με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού μίξερ, χτυπήστε τη ρικότα με το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα της ρικότας με το πορτοκαλι και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ.
Ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο άμυλο πατάτας και τη μαγιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά, η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και χωρίς σβόλους.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί που έχουμε βουρώσει και αλευρώσει προηγουμένως, το ταψί πρέπει να έχει ψηλές άκρες, το δικό μου είναι 24 εκ.
Ψήνετε το κέικ σουφλέ πορτοκαλιού και ρικότα σε φούρνο στους 160°C για 50 λεπτά χωρίς να ανοίξετε ποτέ τον φούρνο.
Αφήνουμε το κέικ σουφλέ πορτοκαλιού και ρικότα να κρυώσει για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη φρεσκοψημένη μηλόπιτα 😋
Επόμενο άρθροΤα καλύτερα κουλούρια, οι συνταγές είναι πολλές, αυτή μου αρέσει και έτσι τα φτιάχνω