Η Λεμονόπιτα με Κρέμα Βανίλιας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά για το καλοκαίρι! Είναι τόσο αρωματική, ανάλαφρη και δροσερή, που είμαι σίγουρη ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι. Ετοιμαστείτε να φτιάξετε μια υπέροχη λεμονόπιτα που θα σας δροσίσει και θα σας γεμίσει με άρωμα βανίλιας και λεμονιού!

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Λεμονόπιτα με Κρέμα Βανίλιας

Κομμάτι από δροσερή λεμονόπιτα με πλούσια κρέμα βανίλιας και ξύσμα λεμονιού, πασπαλισμένο με σαντιγί, έτοιμο για σερβίρισμα.

Φτιάξτε την πιο Δροσερή Λεμονόπιτα με Κρέμα Βανίλιας! Μια ανάλαφρη και αρωματική συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Ιδανική για ζεστές μέρες!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes

Ingredients

Για την Λεμονόπιτα

  • 6 Αυγά Μεσαία
  • 270 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 Βανίλιες
  • 350 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ Μπεικιν Παουντερ
  • 15 γρ Χυμό Λεμονιού
  • Ξύσμα από 2 Λεμόνια

Για το Σιρόπι

  • 870 γρ Νερό
  • 730 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 Φλούδες Λεμονιού η Ξύσμα

Για την Κρέμα Βανίλιας

  • 1200 γρ Γάλα
  • 2 Φακελάκια Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια
  • 100 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ξύσμα από 1 Λεμόνι
  • 2 Βανίλιες
  • 30 γρ Βούτυρο

Για Διακόσμηση

  • Κρέμα Σαντιγί
  • Ξύσμα Λεμονιού

Instructions

  1. Ξεκιναμε αρχικα να φτιαξουμε αυτην την πανευκολη συνταγη ριχνοντας στον καδο του μιξερ τα αυγα της ζαχαρη και τις βανιλιες και τα χτυπαμε για 3 με 5 λεπτα να ασπρισουν και να φουσκωσουν.
  2. Στη συνεχοια και αφου εχουν χτυπηθει καλα τα αυγα σταματαμε το μιξερ και προσθετουμε κοσκινισμενο και σε δυο δοσεις το αλευρι ανακατευοντας απαλα.
  3. Τελος, προσθετουμε το χυμο λεμονιου και το ξυσμα ανακατευοντας ωστε να μη ομογενοποιηθουν.
  4. Αδειαζουμε το μιγμα σε ενα ταψακι βουτυρωμενο και αλευρωμενο με διαστασεις 40x30 και απλωνουμε ομοιομορφα.
  5. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175° για 20 με 25 λεπτα. τσεκαρουμε και με μαχαιρακι να βγαινει καθαρο.
  6. Ετοιμο ψημενο αυτο το υπεροχο και αρωματικο κεικ λεμονιου. κανουμε τρυπουλες σε ολη την επιφανεια του και ετσι οπως ειναι ζεστο το σιροπιαζουμε με το κρυο σιροπι.
  7. Το σιροπι το φτιαξαμε ριχνοντας ολα τα υλικα για το σιροπι σε μια κατσαρολα και τα βρασαμε για 4 λεπτα απ τη στιγμη του βρασμου σε μετρια φωτια.
  8. Το αφηνουμε να τραβηξει ολο το σιροπι και παμε να φτιαξουμε την κρεμα βανιλιας. εγω για ευκολια επελεξα να φτιαξω με ανθος αραβοσιτου. φυσικα εσεις εαν επιθυμειτε μπορειτε να φτιαξετε κρεμα ζαχαροπλαστικης.
  9. Ριχνω τα 2/3 του γαλακτος μαζι με το ξυσμα λεμονιου σε μια κατσαρολα και τα βαζω σε μετρια φωτια να ζεσταθουν.
  10. Στη συνεχοια στο γαλα που περισσεψε ριχνω δυο φακελακια βανιλιας ανθος αραβοσιτου. ανακατευω ωστε να διαλυθουν και μολις ζεσταθει το γαλα τα αδειαζω πισω στην κατσαρολα.
  11. Προσθετω και τη ζαχαρη και ανακατευω μεχρι να δεσει και να σφιξει η κρεμα μας.
  12. Οταν πλεον εχει πηξει η κρεμα μας, κλεινουμε τη φωτια, ριχνουμε το βουτυρο για εξτρα γευση και γυαλαδα και ετσι οπως ειναι καυτο, το αδειαζουμε επανω στην λεμονοπιτα μας.
  13. Απλωνουμε ομοιομορφα και αφηνουμε τη λεμονοπιτα να κρυωσει εντελως.
  14. Ετοιμη και παγωμενη αυτη η υπεροχη λεμονοπιτα. την εχω διακοσμησει με σαντιγη και ξυσμα λεμονιου.

Notes

Για να γίνει η Δροσερή Λεμονόπιτα με Κρέμα Βανίλιας σας πραγματικά ονειρεμένη, έχω μερικά τιπς για εσάς:

Αυγά: Βεβαιωθείτε ότι τα αυγά είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να φουσκώσουν καλύτερα με τη ζάχαρη.

Αλεύρι: Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι σε δόσεις και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα ή σύρμα χειρός, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, για να μη χάσει τον όγκο του το μείγμα των αυγών.

Σιρόπι: Είναι πολύ σημαντικό το κέικ να είναι ζεστό και το σιρόπι κρύο (ή το αντίστροφο) για να απορροφηθεί σωστά και να γίνει η λεμονόπιτα ζουμερή.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή