Τυρόπιτα Μελένια 

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

1 Πακέτο Φύλλο Κρούστας
250 γρ Βούτυρο Αγελαδινό λιωμένο
6 Αυγά Μεσαία
700 γρ Μυζήθρα Ανάλατη ή Ανθότυρο Στραγγισμένο
300 γρ ζάχαρη άχνη
Ξύσμα απο ένα Πορτοκάλι
1/2 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη
Σουσάμι για Πασπάλισμα
100 γρ Μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα ελαφρώς. Στη συνέχεια παίρνουμε τη μυζήθρα ή ανθότυρο ότι επιθυμείτε τα βάζουμε στο multi με ζάχαρη άχνη και τα πολτοποιούμε εάν δεν έχετε μεγάλο μπλέντερ μπορείτε να το κάνετε σε 2-3 δόσεις όπως το έκανα και εγώ ρίχνουμε το πολτοποιημένο τυρί στο μείγμα των αυγών και τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν

Φυσικά εάν δεν θέλετε να κάνετε το τυρί κρέμα μπορείτε να το πολτοποιήσετε και με ένα πιρούνι στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού τα ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε τη γλυκιά τυρόπιτα

Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι με διαστάσεις 34χ25 και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα σταυρωτά. Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο το βουτυρώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε αυτό που προεξέχει έξω από το ταψί χρησιμοποιούμε 10 φύλλα κρούστας από τα οποία τα πέντε μπαίνουν κάτω και τα υπόλοιπα πάνω από τη γέμιση τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο κρούστας από την απέναντι πλευρά το βουτυρώνουμε πολύ καλά και να κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα σταυρωτά ή γύρω-γύρω από το ταψί έτσι όπως σας είπα για να φυλακίσουν τη γέμιση μέσα στα φύλλα

Δείτε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα

1
2
Προηγούμενο άρθροΚέικ με αμύγδαλο…Σπαρτιάτικη συνταγή
Επόμενο άρθροΚέικ μήλου με κρέμα – αέρινη ζύμη με πλούσιο άρωμα – ένα πραγματικό αριστούργημα