Μια λεπτή τρυφερή ζύμη που λιώνει στο στόμα σου (Recipe in English)

Υλικά

Ζύμη
60 ml ζεστό νερό
2 & 1 / 4 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
1/2 φλιτζάνι 120 ml γάλα
1 αυγό
1/4 φλιτζάνι 50 ml ζάχαρης
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 & 1 / 2 φλιτζάνια απλό αλεύρι
14 κουταλιές(200gr) της σούπας Κρύο βούτυρο

Εκτέλεση

Χτυπάμε χλιαρό νερό με μαγιά και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και γάλα σε ένα μεγάλο μπολ,καλύψτε για να ξεκουραστείτε έως ότου είναι αφρώδες.
Κόψτε το βούτυρο σε φέτες βάζοντάς τα σε ένα μπλεντερ με το αλεύρι και αλάτι.
Χτυπήστε 12-15 φορές έως ότου το βούτυρο θρυμματιστεί σε μέγεθος μπιζελιού.
Ρίξτε το μείγμα αλευριού στο διάλυμα μαγιάς και ανακατώστε απαλά μέχρι να υγρανθούν τα ξηρά συστατικά.
Τυλίξτε την κολλώδη ζύμη σε πλαστικό περιτύλιγμα και ψύξτε για 4 ώρες.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια αρχίστε να ανοίγετε σε μακρώστε οβάλ σχήμα και να διπλώνετε τη ζύμη και επαναλεβετε το για 3 φορές.
Βαλτε στο ψυγείο για 1 ώρα (σε αυτό το στάδιο μπορείτε να παγώσετε τη μισή ζύμη).
Ανοιξτε την σε ένα μακρόστενο οβάλ σχήμα και απλώστε κρέμα ή μαρμελάδα ή μαλακό τυρί στην μέση.
Στη συνέχεια, διπλώστε καικαλύψτε με την ζύμη (μπορείτε να κάνετε σχισμές) έκανα μερικές εδώ και εκεί.
Χτυπάμε έναν κρόκο αυγού με 2 κουταλάκια του γλυκού γάλα και βουρτσίζουμε ολόκληρο το γλυκό. Πασπαλίστε μερικά αμύγδαλα σε φέτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190C για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρετε ακόμη ζεστό με παγωτό ή ζάχαρη άχνη.

Σφολιάτα με δανική κρέμα1

 

Κρέμα πατισερι
100 γραμμάρια ζάχαρης,
50 γραμμάρια κορνφλαουρ,
500 ml γάλα,
2 αυγά,
βανίλια

Τοποθετήστε τη ζάχαρη, το κορνφλαουρ, τα αυγά, το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φλόγα και ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να πήξει. Αφαιρέστε από τη φωτιά προσθέστε βανίλια και χτυπήστε ελαφρά
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη που αγγίζει την επιφάνεια της κρέμας μέχρι να χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσετε.


Danish custard

A flaky tender pastry melting in your mouth……

Ingredients

Pastry
60 ml warm water
2.1/4 teaspoons dry yeast
1/2 cup 120 ml milk
1 egg
1/4 cup 50 ml sugar
1 teaspoon salt
2.1/2 cups plain flour
14 tablespoons Cold butter

Directions

Whisk warm water with yeast and 1 tablespoon sugar , milk in a large bowl,
cover to rest until it’s foamy .
Cut the butter in slices putting them in a food processor with 2.1/2 cups flour and salt.
Pulse 12-15 times until butter is crumbled into pea size.
Pour flour mixture into yeast and gently fold until dry ingredients are moistened.
Turn the sticky dough into plastic wrap and refrigerate for4 hours.
In a floured surface start rolling and folding the dough, roll to oblong fold and again 3 times.
Refrigerate 1 hour ( in that stage you can freeze half of the dough) .
Roll out to oblong spread custard or jam or soft cheese in half.
Then cover with the rest ( you can criss-cross ) I made a few cuts here and there.
Whisk an egg yolk with 2 teaspoons milk and brush the whole pastry.
Sprinkle few sliced almonds.
Bake in pre-heated oven 190C for 20-30 minutes until golden.
Serve still warm with ice cream or icing sugar.

Cream patisserie
100 g sugar, 50 g cornflour, 500 ml milk, 2 eggs, vanilla

Place sugar, cornflour,eggs,milk in a saucepan in medium flame and whisk until thick
remove from heat add vanilla and whisk
Cover with plastic film touching the cream until you need to use it.

ΠΗΓΗ: Effie’s Loved Recipes