Βρήκαμε ωραία μύδια, γεμάτα, και σκέφτηκα… τι καλύτερο από ένα λαχταριστό Λευκό Σαγανάκι με Μύδια! Αυτό το πιάτο είναι η απόλυτη επιλογή όταν θέλεις κάτι γρήγορο, αλλά ταυτόχρονα γεμάτο γεύση. Η αλήθεια είναι πως το Λευκό Σαγανάκι με Μύδια είναι ένα από τα αγαπημένα μου θαλασσινά και είμαι σίγουρη πως θα γίνει και δικό σου. Πάμε να το φτιάξουμε!
Λευκό Σαγανάκι με Μύδια

Φτιάξτε ένα απίστευτα νόστιμο Λευκό Σαγανάκι με Μύδια! Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο. Δοκιμάστε το!
Ingredients
Για να ετοιμάσουμε αυτό το πεντανόστιμο Λευκό Σαγανάκι με Μύδια, θα χρειαστούμε τα εξής:
- Περίπου 20 Μύδια (εγώ τόσα έβαλα)
- Ελαιόλαδο Λίγο, ίσα-ίσα για το σοτάρισμα
- Πράσινη καυτερή πιπεριά 1 (μπορείτε και κανονική, αν δεν θέλετε καυτερό)
- 2 κ. σούπας Μουστάρδα
- Ο χυμός από 1 ολόκληρο Λεμόνι
- Λίγο Νερό , για τη σάλτσα
- Αλάτι Όσο σας αρέσει
- Πιπέρι Όσο σας αρέσει
- Ρίγανη Λίγη, για άρωμα
- Πάπρικα Λίγη, για χρώμα και γεύση
- Λίγη, τριμμένη Φέτα (για το τέλος)
- Λίγος, ψιλοκομμένος Μαϊντανός (για το τέλος)
Instructions
Πάμε τώρα βήμα-βήμα να φτιάξουμε αυτό το φανταστικό Λευκό Σαγανάκι με Μύδια:
- Ξεκινήστε αχνίζοντας τα μύδια. Μόλις ανοίξουν, αφαιρέστε το μισό κέλυφος από το καθένα.
- Σε ένα μικρό τηγάνι, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε πράσινη καυτερή πιπεριά (ή κανονική, αν προτιμάτε). Προσθέστε τα μύδια και σοτάρετε για ένα με δύο λεπτά.
- Έπειτα, ενσωματώστε μουστάρδα, χυμό λεμονιού και λίγο νεράκι, ανακατεύοντας προσεκτικά. Αλατίστε, πιπερώστε και προσθέστε ρίγανη και πάπρικα, αφήνοντας το μείγμα να πάρει μια βράση. Μόλις σβήσετε το μάτι, πασπαλίστε με τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου
Notes
Για να γίνει το Λευκό Σαγανάκι με Μύδια σας ακόμα πιο νόστιμο, έχω μερικά τιπς για εσάς:
Μύδια: Χρησιμοποιήστε φρέσκα μύδια αν μπορείτε, η γεύση τους είναι ασύγκριτη. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα, αφήστε τα να ξεπαγώσουν καλά πριν τα αχνίσετε.
Πιπεριά: Αν σας αρέσουν τα πικάντικα, μην φοβηθείτε να βάλετε μια καυτερή πιπεριά. Δίνει μια υπέροχη "σπιρτάδα" στο πιάτο.
Μουστάρδα: Η μουστάρδα δίνει μια ιδιαίτερη γλυκόξινη νότα στη σάλτσα. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορους τύπους μουστάρδας (π.χ. ντιζόν) για διαφορετικό αποτέλεσμα.
Τυρί: Εκτός από φέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο σκληρό τυρί που λιώνει εύκολα, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, αν σας αρέσει.