Πιροσκί

Υλικά:

  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του καφέ λάδι
  • Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια μαλακή ζύμη

Για τη γέμιση:

ή

  • Φέτα τυρί της αρεσκείας σας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το νερό, το γάλα, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι.
  2. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  3. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα.
  5. Βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου γέμιση από πατάτα, αλάτι, πιπέρι, φέτα και τυρί (αν θέλουμε).
  6. Διπλώνουμε τα φύλλα στη μέση και κλείνουμε καλά τις άκρες.
  7. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα πιροσκί μέχρι να ροδίσουν.
  8. Τα βγάζουμε από το λάδι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη γέμιση θέλετε, όπως κιμά, κρεμμύδι, καρότο, μανιτάρια, κ.λπ.
  • Αν θέλετε τα πιροσκί σας να είναι πιο τραγανά, μπορείτε να τα ψήσετε αντί να τα τηγανίσετε.
  • Σερβίρετε τα πιροσκί ζεστά ή κρύα.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της κας Ανατολή Ανατολή Δασκουλίδου-Παλαντζίδου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πιροσκί με πατάτα

Υλικά για την ζύμη

Αλεύρι 480 γρ.(3 ποτήρια)
μαγεία 1 φακελάκι
ζάχαρη 1 κουτ. της σούπας
αλάτι 1 κουτ. του γλυκού
νερό χλιαρό 300 γρ.
λάδι 50 μλ.

Γέμιση:
500 γρ. πατάτες
1 κρεμμύδι λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι.
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ το νερό +ζάχαρη +αλάτι +μαγεία +6 κουταλιές απο το αλεύρι ανακατεύουμε σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά να φουσκώσει .
Αφού φουσκώσει το μίγμα προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το 50μλ λάδι ζυμώνουμε για λίγη ώρα η ζύμη κολλάει λίγο στα χέρια δεν βάζουμε αλο αλεύρι λαδώνουμε τα χέρια μας για να μην κολλάει το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει .

Ετοιμάζουμε την γέμιση.
την ζύμη χαρίζουμε 18 κομμάτια τα πλάθουμε μπαλάκια σκεπάζουμε με μία μεμβράνη να ξεκουραστει 10 λεπτά.
λαδώνουμε το πάγκο κάθε μπαλάκι ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας και βάζουμε 1 κουτ.της σούπας γέμιση πλάθουμε τα πιροσκι και τα τηγανίζουμε

Η Συνταγή είναι της Roina Batiridou

Προηγούμενο άρθροΗ Τέλεια Κολοκυθοπιτα: Απαλή, Χορταστική και Ακαταμάχητη!
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό Βυζαντινό με Τσουρέκι