Ένα εκπληκτικό λiκέρ φράουλας με όλα τα υπέροχα αρώματά του, ονειρικό χρώμα και γεύση, πρέπει οπωσδήποτε να το φτιάξετε άμεσα.

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

600 γρ Φράουλες Αρωματικές
500 γρ Βότκα
300 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή. Έχοντας αρχικά πλύνει καικαθαρίσει πολύ καλά τις φράουλες, τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο βάζο καιπροσθέτουμε τη βότκα.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το βάζο σε ένα σκιερό μέρος ή ακόμη καλύτερα σε ένα ντουλάπι για 5 μέρες.
Μετά τις 5 μέρες θα δείτε ότι η βότκα έχει πάρει όλα τα αρώματα και τη γεύση από τις φράουλες και στη συνέχεια σουρώνουμε τη βότκα και την τοποθετούμε σε ένα γιάλινο μπουκάλι.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε τις φράουλες πίσω στο βάζο που τις είχαμε.
Τις σκεπάζουμε με ζάχαρη και τοποθετούμε το βάζο όπως και το μπουκάλι με τη βότκα στο ψυγείο για άλλες 5 μέρες. Κατά το διάστημα που θα είναι το βάζο με τις φράουλες στο ψυγείο ανακατεύουμε περιστασιακά με ένα κουτάλι ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά τις 5 μέρες έτοιμο το λικέρ μας ανοίγουμε το βάζο με τις φράουλες όπου πλέον έχει λιώσει η ζάχαρη και έχει δημιουργηθεί το σιρόπι.
Και στη συνέχεια σουρώνουμε τις φράουλες όπου τις πατάμε ελαφρώς με ένα κουτάλι να φύγουν τα υγρά. Στο ίδιο μπολ με το σιρόπι προσθέτουμε και τη βότκα με όλα τα αρώματα της φράουλας. Ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε ένα ωραίο μπουκάλι
της επιλογής μας.
Διατηρούμε το λυκέρ φράουλας στο ψυγείο διότι πίνεται πιο ωραία όταν είναι παγωμένο.