Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

500 γρ Κονιάκ καλής ποιότητας
8 Ξυλάκια Κανέλας

Για το Σιρόπι
250 γρ Νερό
350 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 ξυλάκι Κανέλας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας σ’ένα μεγάλο βάζο τα ξυλάκια κανέλας μαζί με το κονιάκ καλό θα είναι να προτιμήσετε το ένα κονιάκ καλής ποιότητας για ωραιότερο αποτέλεσμα
Στην συνέχεια τοποθετούμε το κονιάκ με τα ξυλάκια κανέλας σε θερμοκρασία δωματίου και σε σκιερό μέρος για τουλάχιστον μία εβδομάδα
Σε αυτό το διάστημα να κινούμε ελαφρώς το βάζο για να βγαίνουν πιο εύκολα τα αρωματα

Μετά τι μία εβδομάδα φτιάχνω το σιρόπι όπως σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη το νερό και ένα ξυλάκι κανέλας τα βάζω σε μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και μόλις πάρει μία βράση κλείνω τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει εντελώς
Οταν πλέον έχει κρυώσει το σιρόπι ανοίγουμε το βάζο το αδειάζουμε μέσα ανακατεύουμε κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 2-3 μέρες να ανακατευτουν τα αρώματα μεταξύ τους

Αυτό ήταν έτοιμο το λικέρ κανέλας εμένα είναι η τρίτη φορά που το φτιάχνω ανοίγουμε το βάζω το αδειάζουμε σε ένα ωραίο μπουκαλι και μπορείτε φυσικά να προσθέσετε και τα ξυλάκια κανέλας μέσα ή να τα αφαιρέσετε