Υλικά

1 φλιτζάνι τριμμένο χαλούμι ή κεφαλογραβιέρα
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι λάδι
1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελιές καλαμών,
1 κσ λάδι για το τηγάνισμα
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
Μια μεγάλη χούφτα Φρέσκια ψιλοκομμένη μέντα
2 κουταλιές σουσάμι, πλυμένα και στραγγισμένα

Μέθοδος:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Βουτυρώστε την φόρμα
3. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα τηγάνι

 

4. Αναμίξετε όλα τα παραπάνω συστατικά και ρίξτε μέσα στην λαδωμένη φόρμα.
5. Πασπαλίστε με σπόρους σησαμιού από πάνω. Πατήστε ελαφρά κάτω.
6. Ψήστε σε ένα μέτριο φούρνο για 40 λεπτά.
7. Αφήστε να κρυώσει στην φόρμα για 10 λεπτά πριν το βγάλτε σε μια σχάρα .

Καλή Επιτυχία

Ευχαριστούμε την Maria Alexandris Panagakos

Προηγούμενο άρθροΖυμαρόπιτα Ηπείρου…σε 5 γραμμές
Επόμενο άρθροΣκορδόψωμο με Παρμεζάνα και Ρίγανη