Οι λουκουμάδες μήλου είναι ένα γλυκό που σίγουρα θα λατρέψετε, αφού αποτελούν μια απλή και γρήγορη λύση για ένα διαφορετικό σνακ ή επιδόρπιο. Μέσα σε λίγα λεπτά, μπορώ να φτιάξω κάτι πραγματικά νόστιμο που θα εντυπωσιάσει τους φίλους μου. Άλλωστε, είναι μια ιδανική επιλογή για τις στιγμές που θέλω να δημιουργήσω κάτι γλυκό και ταυτόχρονα υγιεινό, καθώς η βάση είναι το φρούτο.
Υλικά για τους Λουκουμάδες Μήλου
- 2 κόκκινα μήλα
- 1,5 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- Λάδι για το τηγάνι
Υλικά για το σερβίρισμα
- Μέλι
- Κανέλα
- Σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση της Συνταγής
Ξεκινάω τη συνταγή φτιάχνοντας το κουρκούτι. Ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι με το νερό, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να έχω έναν πηχτό χυλό.
Στη συνέχεια, βάζω σε ένα κατσαρολάκι λάδι να ζεσταθεί. Προσέχω όμως, γιατί δεν θέλω να κάψει, απλά να είναι αρκετά ζεστό.
Παράλληλα, έχω πλύνει πολύ καλά τα μήλα και τα κόβω σε λεπτές ροδέλες. Με τη μύτη από το μαχαίρι αφαιρώ το μεσαίο τμήμα με τα κουκούτσια. Εγώ χρησιμοποίησα μήλα Τριπόλεως, αυτά που είναι λίγο πράσινα μαζί με το κόκκινο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια σας αρέσουν.
Βουτάω τα κομμάτια του μήλου στο χυλό και έπειτα τα ρίχνω λίγα λίγα στο λάδι. Τηγανίζω σε μέτρια ένταση, μέχρι να χρυσίσουν όμορφα.
Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζω και τα τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Τέλος, τα σερβίρω με μέλι και κανέλα ή με σιρόπι σοκολάτας, ανάλογα με το τι θέλουμε!
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 20 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τους Λουκουμάδες
Το μυστικό για να γίνουν οι λουκουμάδες μήλου αφράτοι και τραγανοί είναι η θερμοκρασία του λαδιού. Φροντίστε να μην είναι πολύ καυτό, ώστε να ψηθούν σωστά και μέσα και έξω.
Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κανέλα και στο κουρκούτι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα, όπως μπανάνες ή αχλάδια, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.











