Αυτή η συνταγή φτιάχνει αφράτους και νόστιμους λουκουμάδες με γιαούρτι στραγγιστό, ιδανικούς για ένα απολαυστικό πρωινό ή γλυκό.

Υλικά:

500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φρέσκα αυγά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Λίγο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας baking powder (οχι γεμάτη)
Νερό (όσο χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη που ρέει εύκολα από το κουτάλι)
1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το baking powder.
Σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό για να ρυθμίσετε την υφή της ζύμης.
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Ρίξτε προσεκτικά τους λουκουμάδες μέσα στο ζεστό λάδ κουταλιά κουταλιά και περιμένουμε να ρωδισουν και να φουσκώσουν
Βγάζετε τους λουκουμάδες από το λάδι με ένα τρυπητή κουτάλα και αφήστε τους να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Περιχύστε τους ζεστούς λουκουμάδες με μέλι και σερβίρετε αμέσως.

Η Συνταγή είναι της κας Aferdita Vladi Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής

Προηγούμενο άρθροΤο μυστικό του τέλειου σουβλακίου
Επόμενο άρθροΧοιρινό με λαχανικά στην κατσαρόλα: Ένα πεντανόστιμο φαγητό που θα αγαπήσουν όλοι!