Οι Λουκουμάδες με μέλι και κανέλα είναι ένα γλυκό που φέρνει στο νου αναμνήσεις από παιδικά χρόνια και γιορτινές μέρες. Είναι απίστευτα αφράτοι, τραγανοί εξωτερικά και ζουμεροί εσωτερικά, με το άρωμα του μελιού και της κανέλας να τους απογειώνει. Είμαι σίγουρη ότι θα τους λατρέψετε!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Λουκουμάδες με Μέλι και κανέλα

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στους ζεστούς, αφράτους και μοσχομυριστούς Λουκουμάδες με μέλι και κανέλα; Αυτή η παραδοσιακή ελληνική λιχουδιά είναι ένα γλυκό που αγαπάμε όλοι, ιδανικό για να συνοδέψει τον καφέ μας, να γλυκάνει τις στιγμές μας ή να αποτελέσει ένα υπέροχο επιδόρπιο. Είναι πιο εύκολο να τους φτιάξετε απ' όσο φαντάζεστε!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτούς τους λαχταριστούς Λουκουμάδες με μέλι και κανέλα θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 1 φακελάκι Ξηρή μαγιά
- Λίγο Αλάτι (περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού)
- 1 κ.σ. Ζάχαρη
- 2 κ.σ. Λάδι (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο)
- 2 φλιτζάνια Χλιαρό νερό
Για το τηγάνισμα:
- Αρκετό Σπορέλαιο (περίπου 1 λίτρο)
Για το σερβίρισμα:
- Μέλι (όσο θέλουμε), Κανέλα (όσο θέλουμε), προαιρετικά ψιλοκομμένα καρύδια
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτούς τους μοσχομυριστούς Λουκουμάδες με μέλι και κανέλα:
- Ενεργοποιώ τη μαγιά:
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω το χλιαρό νερό και προσθέτω τη ζάχαρη και τη ξηρή μαγιά.
Ανακατεύω ελαφρά και το αφήνω στην άκρη για 5-10 λεπτά, μέχρι να αφρίσει η επιφάνεια, πράγμα που σημαίνει ότι η μαγιά μου ενεργοποιήθηκε. - Ετοιμάζω τη ζύμη:
Προσθέτω στο μπολ με τη μαγιά το αλεύρι, το αλάτι και τις 2 κουταλιές της σούπας λάδι.
Ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μου, μέχρι να πάρω μία παχύρρευστη, κολλώδη ζύμη. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, απλά να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει:
Σκεπάζω το μπολ με μία καθαρή πετσέτα ή μεμβράνη και το αφήνω σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα με 1 ώρα και 30 λεπτά, ή μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο και να κάνει φουσκάλες. - Τηγανίζω τους λουκουμάδες:
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ή φριτέζα, ζεσταίνω αρκετό σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (περίπου 170-180°C).
Για να πλάσω τους λουκουμάδες, βρέχω ένα κουτάλι του γλυκού (ή χρησιμοποιώ ένα ειδικό εργαλείο για λουκουμάδες) σε λίγο νερό και παίρνω μικρή ποσότητα ζύμης.
Την αφήνω να πέσει προσεκτικά στο καυτό λάδι. Εναλλακτικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω τα χέρια μου: βρέχω το ένα χέρι, παίρνω ζύμη, σφίγγω τη γροθιά μου και με το βρεγμένο κουτάλι παίρνω την ποσότητα που βγαίνει ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα.
Τηγανίζω τους λουκουμάδες σε δόσεις, γυρίζοντάς τους συχνά, μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσουν. - Σερβίρω:
Βγάζω τους λουκουμάδες από το λάδι με μία τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Τους σερβίρω αμέσως, ζεστούς, περιχύνοντάς τους με άφθονο μέλι και πασπαλίζοντάς τους με κανέλα. Αν θέλω, προσθέτω και ψιλοκομμένα καρύδια.
Notes
Tips για τους Τέλειους Λουκουμάδες με Μέλι και Κανέλα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Λουκουμάδες με μέλι και κανέλα σας τέλειοι. Το πιο σημαντικό είναι η θερμοκρασία του λαδιού: πρέπει να είναι σταθερή. Αν το λάδι είναι πολύ κρύο, οι λουκουμάδες θα ρουφήξουν πολύ λάδι και θα γίνουν λαδεροί. Αν είναι πολύ καυτό, θα ροδίσουν εξωτερικά πολύ γρήγορα αλλά θα μείνουν άψητοι μέσα. Μην τους τηγανίζετε όλους μαζί, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Τηγανίστε τους σε μικρές παρτίδες. Επίσης, η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά κολλώδης και υγρή, αυτή είναι η μυστική για τους αφράτους λουκουμάδες. Μπορείτε να φτιάξετε ένα σιρόπι με μέλι και λίγο νερό, βράζοντας το για λίγα λεπτά, και να βουτήξετε τους ζεστούς λουκουμάδες μέσα για καλύτερη απορρόφηση της γεύσης.