Λουκούμι Αμυγδάλου

Μοιράζομαι μαζί σας την πρώτη μου απόπειρα για λουκούμι. Δέχομαι επίσης συμβουλές από πιο έμπειρους

Υλικά:

2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα κορν φλαουρ
3 κούπες νερό
Χρώμα ζαχαροπλαστικής (στην περίπτωσή μου είναι κόκκινο)
Άρωμα αμυγδάλου
100 γραμμάρια αμύγδαλα ωμά κομμένα χύμα

Εκτέλεση

Το μισό νερό βράζει με τη ζάχαρη. Το άλλο μισό του νερού αναμειγνύεται με το κορν φλαουρ και το χρώμα. Όταν βράσει το σιρόπι, προσθέτουμε το άμυλο με συνεχή ανάδευση και ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να συρρικνωθεί το χέρι. Πρέπει να γίνει αρκετά πηχτό. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Ρίχνουμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια κόψτε όπως σας ταιριάζει και ρίξτε σε σκόνη ζάχαρη ή ρινίσματα καρύδας. Προτιμώ την καρύδα. 🙂

Καλή Aπόλαυση

Προηγούμενο άρθροNόστιμα πτι φουρακια….σήμερα για να γλυκάνω τη μέρα.
Επόμενο άρθρο“Κουραμπιέδες” με καρύδα