Αμυγδαλότουρτα

Η Αμυγδαλότουρτα είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά!
Η πλούσια γεύση και το απαλό άρωμα των αμυγδάλων την καθιστούν ιδανική για κάθε περίσταση.
Η παραδοσιακή συνταγή είναι η αγαπημένη μου, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχες που μπορείτε να δοκιμάσετε.
Σας προτείνω να δοκιμάσετε την Αμυγδαλότουρτα, αν αναζητάτε ένα νόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό!

Υλικά

Για το παντεσπάνι:
8 κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
2 φλυτζάνια τσαγιού αμύγδαλα
½ φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά
½ φλυτζάνι πούδρα αμυγδάλου
3 κουταλάκια γεμάτα μπεικιν
1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια

Για το σιρόπι:

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
½ φλυτζάνι τσαγιού νερό
Κανέλα
2 σταγόνες λεμόνι

Για την κρέμα:
1 κρέμα πατισερί
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουρ
1 αυγό

Για την επικάλυψη:

4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 βανιλία
Καβουρδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Παντεσπάνι:

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κονιάκ μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα, τη φρυγανιά, την πούδρα αμυγδάλου, το μπεικιν, την κανέλλα και την βανίλια.
Ρίχνουμε το μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
Σε τρία μικρά ταψάκια στρωμένα με λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα σε ίσες ποσότητες.
Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.

Σιρόπι:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, την κανέλα και το λεμόνι για 2-3 λεπτά.
Περιχύνουμε το ζεστό παντεσπάνι με το κρύο σιρόπι.

Κρέμα:
Φτιάχνουμε την κρέμα πατισερί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ και το αυγό σε μια κατσαρόλα.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε την κρέμα πατισερί με την κρέμα γάλακτος.
Συναρμολόγηση:

Τοποθετούμε ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα.
Απλώνουμε από πάνω κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα παντεσπάνια και την κρέμα.
Στολίζουμε με σαντιγί, καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Καλή όρεξη!

Η φωτό είναι της κας Eleni Koumoutsakis

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αμυγδαλότουρτα

Αμυγδαλότουρτα

Η Αμυγδαλότουρτα είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά!
Η πλούσια γεύση και το απαλό άρωμα των αμυγδάλων την καθιστούν ιδανική για κάθε περίσταση.
Η παραδοσιακή συνταγή είναι η αγαπημένη μου, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχες που μπορείτε να δοκιμάσετε.
Σας προτείνω να δοκιμάσετε την Αμυγδαλότουρτα, αν αναζητάτε ένα νόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό!

Υλικά

Για το παντεσπάνι:
8 κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
2 φλυτζάνια τσαγιού αμύγδαλα
½ φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά
½ φλυτζάνι πούδρα αμυγδάλου
3 κουταλάκια γεμάτα μπεικιν
1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια

Για το σιρόπι:

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
½ φλυτζάνι τσαγιού νερό
Κανέλα
2 σταγόνες λεμόνι

Για την κρέμα:
1 κρέμα πατισερί
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουρ
1 αυγό

Για την επικάλυψη:

4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 βανιλία
Καβουρδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Παντεσπάνι:

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κονιάκ μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα, τη φρυγανιά, την πούδρα αμυγδάλου, το μπεικιν, την κανέλλα και την βανίλια.
Ρίχνουμε το μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
Σε τρία μικρά ταψάκια στρωμένα με λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα σε ίσες ποσότητες.
Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.

Σιρόπι:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, την κανέλα και το λεμόνι για 2-3 λεπτά.
Περιχύνουμε το ζεστό παντεσπάνι με το κρύο σιρόπι.

Κρέμα:
Φτιάχνουμε την κρέμα πατισερί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ και το αυγό σε μια κατσαρόλα.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε την κρέμα πατισερί με την κρέμα γάλακτος.
Συναρμολόγηση:

Τοποθετούμε ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα.
Απλώνουμε από πάνω κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα παντεσπάνια και την κρέμα.
Στολίζουμε με σαντιγί, καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Καλή όρεξη!

Η φωτό είναι της κας Eleni Koumoutsakis

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με Κρέας (Beef Salad)
Επόμενο άρθροΜπισκότα καρύδας με σιρόπι