Το Κοτόπουλο με Ρύζι είναι ένα πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια, καθώς είναι πεντανόστιμο, γρήγορο και πανεύκολο να το φτιάξεις. Είναι ένα πλήρες γεύμα, γεμάτο γεύση και αρώματα, που μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας καθημερινό φαγητό. Με μια πλούσια σάλτσα και ζουμερό κοτόπουλο, αυτή η συνταγή θα γίνει η πρώτη σας επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο τραπέζι.
Υλικά για το Κοτόπουλο
- 5 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 πιπεριές (μία κόκκινη, μία κίτρινη και μία πράσινη)
- 200 ml πελτέ ντομάτας
- 300 ml ζωμός κοτόπουλου
- 10-15 ελιές
- Αλάτι, πάπρικα, θυμάρι
- 2 κουταλιές της σούπας γλυκιά σάλτσα σόγιας
- Λίγο βούτυρο για το μαγείρεμα
Υλικά για τη μαρινάδα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
- Ένα κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- Ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- Ένα κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- Μισό κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
Εκτέλεση της Συνταγής
Κόβω τις πιπεριές σε λωρίδες. Κάνω σχισμές κατά μήκος σε κάθε φιλέτο κοτόπουλου και στη συνέχεια κατά πλάτος, ώστε να σχηματιστούν τετραγωνάκια.
Σε ένα μπολ, ρίχνω όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύω πολύ καλά. Αλείφω τα φιλέτα με τη μαρινάδα από την πλευρά που τα χάραξα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζω λίγο βούτυρο να ζεσταθεί. Τοποθετώ τα φιλέτα κοτόπουλου από τη μεριά που έχει τη μαρινάδα. Αλείφω και την άλλη πλευρά με τη μαρινάδα. Μαγειρεύω το κοτόπουλο για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Δεν χρειάζεται να το μαγειρέψω πλήρως, απλά να πάρει χρώμα.
Στο ίδιο τηγάνι, βάζω το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω τις πιπεριές, αλατίζω, σκεπάζω το τηγάνι και μαγειρεύω για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια, προσθέτω τον πελτέ, τον ζωμό, την πάπρικα, το θυμάρι, τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα κομμάτια κοτόπουλου, τα περιχύνω με τη σάλτσα, σκεπάζω και μαγειρεύω για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στο τελευταίο δίλεπτο, προσθέτω και τις ελιές.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 35 λεπτά
Χρήσιμα Tips για το Κοτόπουλο με Ρύζι
Για να γίνει το κοτόπουλο με ρύζι ακόμα πιο ζουμερό, μην παραψήνετε το κοτόπουλο στο πρώτο στάδιο. Το τελικό μαγείρεμα μέσα στη σάλτσα θα το κάνει απίστευτα τρυφερό.
Η μαρινάδα είναι το μυστικό για τη νοστιμιά. Χαράξτε καλά το κοτόπουλο για να εισχωρήσουν τα αρώματα.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες τηγανητές, ανάλογα με το γούστο σας.
Find more delicious Recipes here










