Δείτε Επίσης: Κοτόπουλο με πιπεριές – Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή | Κοτόπουλο με λαχανικά σε σάλτσα μουστάρδας

Πατάτες με κοτόπουλο και μπεσαμέλ

Απαραίτητα υλικά

Για την γέμιση
400-450 γρ κοτόπουλο στήθος κομμένο σε λωρίδες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 πράσινη πιπερια κομμένη σε λώρίδες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτέ
Μισό ποτήρι λάδι (ηλιέλαιο)
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, κύμινο, κόκκινο πιπέρι, θυμάρι και αλάτι
Για τη βάση και από πάνω
4 πατάτες
για τη μπεσαμέλ
50 γραμμάρια βουτύρου
2 κουταλιές αλεύρι
3 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και αλάτι
τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

Για την Γέμιση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνει το διαφανές το κρεμμύδι. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τις πιπεριές μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Συνεχίζουμε με τον πελτέ και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθουν.

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες 1εκ πάχος και τις τηγανίζουμε στην φρυτέζα ή σε τηγανι με αρκετό λαδι.

Για την μπεσαμέλ
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο , ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει σαν χυλός και προσθέτουμε το γάλα ένα-ένα ποτήρι ενώ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός να πήξει και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και το κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σε ένα ταψί στρώνουμε στην βάση τις πατάτες απλώνουμε την γέμιση

και από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες και περιχύνουμε την μπεσαμελ και την απλώνουμε και πασπαλίζουμε με τυρί.

Πατάτες με κοτοπουλο και μπεσαμελ

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά (ανάλογα το φούρνο να το κοιτάτε τακτικά) μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα από πάνω. Αφήνουμε να σταθεί εκτός φούρνου για 15-20 λεπτά και σερβίρουμε.

Δείτε Επίσης: Κοτόπουλο με πιπεριές – Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή | Κοτόπουλο με λαχανικά σε σάλτσα μουστάρδας

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτα με τυρί
Επόμενο άρθροΤο κεράσι με την κρέμα κατακτούν όλες τις αισθήσεις