Mακαρονάδα φούρνου (σουφλέ)‼️

Η πιο εύκολη,γρήγορη και νόστιμη μακαρονάδα φούρνου (σουφλέ)‼️😋

Υλικά:

500 γραμ.πέννες
3 αυγά χτυπημένα
400 ml κρέμα γάλακτος light
1 φλυτζάνι ρεγκάτο τριμμένο (200 γραμ.)
1 φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη(200 γραμ.)
1 φλυτζάνι ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
(200 γραμ.)
Αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση:

1)Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2)Σε κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να μαλακώσουν,όχι όμως πλήρως γιατί θα συνεχιστεί το μαγείρεμα στο φούρνο.
Τα σουρώνουμε και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα αυγά,την κρέμα γάλακτος,λίγο αλάτι,λίγο πιπέρι,το ζαμπόν και τα μισά τυριά.
Ανακατεύουμε καλά.Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψάκι ή σε πυρίμαχο σκεύος.
Από πάνω απλώνουμε τα υπόλοιπα τυριά.
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍
Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη, όλα είναι θέμα γούστου!

Τώρα μένει να το απολαύσετε!
Σας εύχομαι ένα υπέροχο βράδυ!

H Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ ζέβρα‼️

Κέικ ζέβρα‼️

Αφράτο,εξαιρετικό,γευστικό😋😋

Υλικά:

250 γραμ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά (5 αν είναι μικρά)
2 βανίλιες
500 γραμ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/4 φλυτζανιού τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού.
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο.

Εκτέλεση:

1)Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
2) Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά
3)Προσθέτουμε τις βανίλιες
4)Και εναλλάξ το γάλα (ή το χυμό)
5)Με το αλεύρι
6)Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη,στο ένα προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε.
7)Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
8)Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι μέτριο (νούμερο 30)και ξεκινάμε από το κέντρο του ταψιού και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα της βανίλιας,πάνω από αυτό που βάλαμε βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα του κακάο(με διαφορετικό κουτάλι).

9)Συνεχίζουμε κουταλιά κουταλιά εναλλάξ τα μείγματα μέχρι να τελειώσουν.
Δεν κουνάμε το ταψί μας,αφήνουμε να σχηματιστεί το σχέδιο μόνο του καθώς εμείς βάζουμε κουταλιά κουταλιά.
10)Με προσοχή τοποθετούμε στην τελευταία σχάρα και ψήνουμε πάνω κάτω(αντιστάσεις και όχι αέρα)στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
11)Αφού ψηθεί βγάζουμε και αφήνουμε 10 λεπτά πριν το κόψουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍😍

H Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη Γαλατόπιτα με χυλοπίτες
Επόμενο άρθροΚαρυδόπιτα και παγωτό: Δροσερή απόλαυση για κάθε εποχή!