Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο εύκολη και νόστιμη!!!

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο από την ελενη τσιουκανη | Φτιάξτε αυτή την εύκολη σπανακόπιτα και απολαύστε την όλες τις ώρες. Είναι τέλεια!

Yλικά

για τη γέμιση:
350 γραμ.σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Άνηθος
2 μέτρια αυγά
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
200 γραμ. τυρί φέτα
1 κ.γ. αλάτι
Πιπέρι

Για το μείγμα ζύμης:
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
400 γρ. νερό
130 γρ. ελαιόλαδο
270 γρ. γιαούρτι
1,5 κ.γ. αλάτι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για το πασπάλισμα:
100 γρ. σουσάμι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1)Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα φύλλα από το σπανάκι μαζί με το αλάτι και το πατάμε να βγάλουν τα υγρά τους.
2)Στραγγίζουμε τα υγρά με τη βοήθεια από ένα σουρωτήρι.
3)Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια,τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο σπανάκι.
4)Ρίχνουμε τα αυγά τις 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
και ανακατεύουμε.
5)Προσθέτουμε το τυρί φέτα και το πιπέρι.
6)Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι,το νερό,το ελαιόλαδο το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα.

7)Προσθέτουμε το μπέικιν μέσα στο αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
8)Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε
ένα μείγμα που να μοιάζει με χυλό.
9)Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 46×38 εκ. και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
10)Προσθέτουμε το μισό μείγμα από το χυλό
και το στρώνουμε με μια μαρίζ ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.

11)Βάζουμε από πάνω την γέμιση και την πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας.
12)Ρίχνουμε και το υπόλοιπο το μείγμα και το στρώνουμε σε όλες τις άκρες του ταψιού.
13)Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 190 βαθμούς.

Καλή Επιτυχία!!!😍😍

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γευστική,Υπέροχη Νηστίσημη Σπανακόπιτα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΥΜΗΣ:

6 ποτηρια νερου αλευρι,

1 φακελακι ξερη μαγια,

1 κουταλακι του γλυκου αλατι,

2 ποτηρια νερου περιπου χλιαρο νερο αυτο το ρυθμιζουμε ζυμωνοντας,

μισο ποτηρι νερου ελαιολαδο!!!

Εκτέλεση

Βαζουμε σε ενα μπολ το 1 ποτηρι χλιαρο νερο την μαγια και λιγο αλευρι να κανουμε ενα χυλο τον οποιο σκεπαζουμε για να φουσκωσει!Στην λεκανη τοποθετουμε το αλευρι,τοναλατι,το λαδι,την φουσκωμενη μαγια και ριχνοντας χλιαρο νερο ζυμωνουμε!!!Αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει!

ΣΠΑΝΑΚΙ ΥΛΙΚΑ:

1 κιλο σπανακι,

1 ματσακι μαιντανο,

10 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα,

1 κουταλια της σουπας δυοσμο ξερο,

αλατι,πιπερι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλενουμε το σπανακι,το τοποθετουμε σε σουρωτηρι το αλατιζουμε και το αφηνουμε στηννακρη!Στην συνεχεια το στοιβουμε καλα και το τοποθετουμε σε ενα μπολ ριχνουμε τα μυρωδικα αλατι πιπερι και τα ανακατευουμε!!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΥΛΛΩΝ:

Κανουμε την ζυμη μπαλιτσες της οποιες ανοιγουμε φυλλαρακια λαδωνοντας!Ανα 4 φυλλαρακια δηλαδη το ενα πανω στο αλλο ανοιγουμε ενα φυλλο λαδωνουμε το ταψι τις κουζινας και το τοποθετουμε εκει !Βαζουμε το σπανακι παντου και φτιαχνομαι και το αλλο φυλλο με την ιδια διαδικασια και το τοποθετουμε πανω στο σπανακι σουρωνοντας το!Χαραζουμε ελαφρως,λαδωνουμε καλα και την ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να ροδοκοκκινησει!!!!

Προηγούμενο άρθροΜαμαδίστικο δροσερό γλυκό ψυγείου
Επόμενο άρθροΦανταστική Kαρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας