Το Μακαρόνια κοφτά με χοιρινό είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει την τρυφερή υφή του κρέατος με την πλούσια, αρωματική σάλτσα ντομάτας. Είναι μια εύκολη συνταγή που θα σου χαρίσει ένα ζεστό και νόστιμο γεύμα, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα αλλά και για κάθε εποχή του χρόνου.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μακαρόνια κοφτά με χοιρινό
Μακαρόνια κοφτά με χοιρινό, ένα φαγητό που θυμίζει Κυριακή και σπιτική θαλπωρή. Είναι ένα πιάτο ζουμερό, πλούσιο σε γεύση και τόσο νόστιμο, που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειας!
Prep Time
20 minutes
Cook Time
1 hour 15 minutes
Total Time
1 hour 35 minutes
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο φαγητό θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό Χοιρινή σπάλα, κομμένη σε μερίδες
- 1 πακέτο Μακαρόνια κοφτά
- 2 μέτρια ξερά Κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
- 250 ml Χυμός ντομάτας
- 1 κ.γ. Ζάχαρη
- 1 Καρότο, τριμμένο (προαιρετικά)
- 4 κόκκοι Μπαχάρι
- 1 πρέζα Κανέλα
- 1 κ.γ. Γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Instructions
- Σε μια κατσαρόλα με λάδι, τσιγαρίζω το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μπαχαρικά.
- Ρίχνω τον πελτέ, τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και προσθέτω αρκετό νερό, περίπου πέντε κούπες. Σιγοβράζω για τουλάχιστον μία ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Φροντίζω να υπάρχει αρκετή ποσότητα νερού μέχρι να προσθέσω τα κοφτά μακαρόνια.
- Προσθέτω τα κοφτά μακαρόνια, αλάτι και λίγο έξτρα ελαιόλαδο και συνεχίζω το βράσιμο για περίπου δώδεκα λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτω βραστό νερό.
Η Συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Μακαρόνια κοφτά με χοιρινό σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Κρέας: Το τσιγάρισμα του κρέατος στην αρχή είναι πολύ σημαντικό, γιατί «κλειδώνει» τους χυμούς του και το κάνει ακόμα πιο ζουμερό.
- Λαχανικά: Αν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε το καρότο, αλλά δίνει μια ωραία γλυκύτητα στη σάλτσα.
- Μπαχαρικά: Η κανέλα και η πάπρικα είναι το μυστικό για την πλούσια και ιδιαίτερη γεύση του φαγητού. Μην τις παραλείψετε.










