Μοσχάρι με φασολάκια

Συστατικά

1 κιλό μοσχάρι χτενι, κομμένο σε κομμάτια (~ 3-4 εκατοστά)
4 σκελίδες σκόρδου, στην μέση
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
500 g σάλτσα ντομάτας ζυμαρικών
500 γρ φασολάκια, καθαρισμένα και άκρα κομμένα
3 μικρές πατάτες, τετραγωνισμένες
2 καρότα μεσαίου μεγέθους, κομμένα σε φέτες

Οδηγίες

Βράζουμε 2 λίτρα νερό και μετά προσθέτουμε το κρέας, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Μειώστε τη φωτιά στη μέση και αφήστε το να σιγοβράσει για 1.30 ώρα. Αφαιρέστε τυχόν αφρό, χρησιμοποιώντας με ένα κουτάλι.
Ενώ το κρέας βράζει προετοιμάστε τα υπόλοιπα συστατικά, όπως το κρεμμύδι, τα φασολάκια, τις πατάτες και τα καρότα.
Μόλις τελειώσει ο χρόνος, στραγίξτε το κρέας και το ζωμό. Αφήστε το ζωμό και το κρέας στην άκρη για να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην ίδια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε τη σάλτσα ζυμαρικών ανακατεύοντας για ένα λεπτό και προσθέστε το κρέας, φασόλακια, καρότα και πατάτες πίσω στην κατσαρόλα.
Ρίξτε αρκετό από το ζωμό για να μαγειρέψετε τα πάντα μαζί χωρίς να αραιώσετε πάρα πολύ τη σάλτσα, περίπου 750ml. Ανακατέψτε τα όλα μαζί, βράστε και στη συνέχεια αφήστε το να σιγοβράσει για 30 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν οι πατάτες. Μόλις μαγειρευτούν οι πατάτες, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, καλύψτε και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: myfamilysfooddiary.com

Προηγούμενο άρθροΠως γίνετε ζουμερό το λεμονάτο κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΤι μπορείτε να κάνετε με το αρνί που περίσσεψε