Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Μακαρόνια με Τυρί και Γάλα

Ένα πιάτο γεμάτο με κρεμώδη, χρυσαφένια μακαρόνια, αναμεμειγμένα με λιωμένο τυρί, πασπαλισμένα με φρέσκο πράσινο μαϊντανό.

Εύκολα και νόστιμα μακαρόνια με τυρί και γάλα. Μια γρήγορη και κρεμώδης συνταγή για ένα χορταστικό πιάτο σε 20 λεπτά!

Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes

Ingredients

  • 200 γραμμάρια μακαρόνια
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα 150γρ (π.χ. εγω το κάνω λαβας τυράκια περιπου 1 συσκευασιας και κατι
  • 500 ml γάλα (εγώ βάζω πλήρες, αλλά μπορείτε και με λιγότερα λιπαρά)
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι (π.χ. ηλιέλαιο) Αλάτι, πιπέρι
  • Μπαχαρικά της αρεσκείας σας (εγώ βάζω ρίγανη και λίγο σκόρδο σε σκόνη)
  • Φρέσκος μαϊντανός ή άνηθος, ψιλοκομμένος (για το σερβίρισμα)

Instructions

┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Προετοιμασία: Ζεσταίνω ένα βαθύ τηγάνι ή μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω μέσα τη μια κουταλιά της σούπας λάδι.
  2. Σοτάρισμα μακαρονιών: Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνω τα στεγνά μακαρόνια στο τηγάνι. Τα σοτάρω για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Θα πάρουν ένα ωραίο, ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα και θα αρχίσουν να μυρίζουν διαφορετικά. Αυτό τα βοηθάει να κρατήσουν καλύτερα το σχήμα τους στο μαγείρεμα.
  3. Προσθήκη υλικών: Έπειτα, βάζω όλα τα τυρακια στο τηγάνι, ανάμεσα στα μακαρόνια. Ρίχνω και το ζεστό γάλα. Αλατίζω και προσθέτω τα μπαχαρικά μου (ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη).
  4. Μαγείρεμα: Ανακατεύω απαλά, σκεπάζω το τηγάνι με ένα καπάκι και χαμηλώνω τη φωτιά στο πιο μικρό. Αφήνω να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ανακατεύω μία φορά.
  5. Τελείωμα: Μετά από περίπου 10 λεπτά (ίσως λίγο παραπάνω, ανάλογα με τα μακαρόνια), το φαγητό θα είναι έτοιμο. Το μεγαλύτερο μέρος του γάλατος θα έχει απορροφηθεί και το τυρί θα έχει λιώσει εντελώς. Ανακατεύω ξανά απαλά, σκεπάζω και αφήνω για λίγα λεπτά ακόμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, για να "δέσουν" οι γεύσεις.
  6. Σερβίρισμα: Σερβίρω αμέσως, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.

Καλή σας όρεξη! Είναι ένα πιάτο που σίγουρα θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Notes

Tips από εμένα:

  • Τυρί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τριμμένο κίτρινο τυρί που λιώνει εύκολα, όπως γραβιέρα ή κασέρι, αλλά το τυρί κρέμα δίνει πιο βελούδινη υφή.
  • Γάλα: Αν θέλετε ακόμα πιο κρεμώδη υφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα εβαπορέ αραιωμένο με λίγο νερό, ή μισό γάλα - μισή κρέμα γάλακτος.
  • Πρόσθετα: Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον στο τέλος, ή ακόμα και λίγα μανιτάρια.
  • Ανακάτεμα: Μην ξεχνάτε να ανακατέψετε μια φορά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή

Γίνονται κρεμώδη, νόστιμα, με υπέροχη γεύση τυριού και το κυριότερο, χωρίς πολλά πολλά! Είναι το τέλειο γρήγορο και χορταστικό πιάτο για ένα μεσημεριανό ή βραδινό που δεν θέλεις να μπλέξεις με κατσαρόλες. Εγώ το λατρεύω, δοκιμάστε το κι εσείς!