Συστατικά
680 gr κοτόπουλο χωρίς κόκαλο  κομμένο σε κύβους 
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 γλυκιά πιπεριά κόκκινη, κίτρινη ή πορτοκαλί, σε κομματάκια
1 κρεμμύδι σαλοτ(εάν έχετε αλλιώς ένα μικρό) ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
100 gr προσουτο ψιλοκομμένο                                                                        140gr Παρμεζάνα τριμμένη
450gr κρέμα γάλακτος
2 κγ αλάτι 
1 κγ τριμμένο μαύρο πιπέρι 
1 κουτ. Σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο πιπέρι νιφάδες
450 γρ ζυμαρικά
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και θερμαίνετε σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε κοτόπουλο και μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να γίνει, περίπου 7 – 10 λεπτά. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε  στην άκρη, στραγγίξτε το από υγρά εάν είναι απαραίτητο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι  λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το προσούτο. Σοτάρετε μέχρι οι πιπεριές και το κρεμμύδι να είναι μαλακά.
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή και προσθέστε την κρέμα και το τριμμένο τυρί. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακατέψτε συνεχώς έως ότου η σάλτσα πήξει ελαφρά και το τυρί λιώσει. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό.

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, μαγειρέψτε ελαφρώς λιγότερο από το al dente. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά, μην τα ξεπλύνετε και ρίξτε τα μέσα σε ένα ταψάκι και απο πάνω τη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά.
Απο πάνω ρίξτε φρέσκο ​​μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα. Τοποθετήστε το στο φούρνο, ακάλυπτο και ψήστε για 30 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως

Σημειώσεις
Αν βιάζεστε, μπορείτε να παραλείψετε το φούρνο και να ρίξτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι που είναι η σάλτσα και να τα μαγειρέψετε εκεί.

Προηγούμενο άρθροΚατσικάκι με λαχανικά
Επόμενο άρθροCheesecake σε μπολ παγωτού