Μαλακά κουλουράκια μελιού

Συστατικά

4 αυγά
250 γρ ζάχαρη
6 κουταλιές μέλι
600 γρ αλεύρι (εγώ χρησιμοποίησα περισσότερο, ίσως γύρω στα 800)
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Παρασκευή

1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και ζυμώνουμε τη ζύμη προσθέτοντας σόδα και αλεύρι.
Η συνταγή λέει 600 γρ, αλλά πρόσθεσα κι άλλα για να πάρω μια ζύμη που θα μπορούσε να γίνει μπάλα, αν και ήταν ακόμα κολλώδης, οπότε έπρεπε να βρέξω λίγο τα χέρια μου για να τη δουλέψω.
2. Σύμφωνα με τη συνταγή, η ζύμη πρέπει να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες, αλλά μιας και βιαζόμουν συνέχισα αμέσως κόβοντας κομμάτια με βρεγμένα χέρια και φτιάχνοντας μπαλάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.

3. Τοποθετούμε τις μπάλες σε ένα λαδωμένο ταψί και τις αφήνουμε διαστημα μεταξύ τους γιατί μεγαλώνουν πολύ στο ψήσιμο και έχουν πιο ωραίο σχήμα αν δεν κολλησουν στο ψήσιμο.
4. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά για περίπου 12-15 λεπτά. Τα κουλουράκια μελιού θα είναι μαλακα, αλλά έτσι πρέπει να είναι γιατί όταν κρυώσουν θα σκληρύνουν λίγο.
Τα βάζω σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα βάζω στο φούρνο στους 80-100 C για 1 ώρα περίπου.

Σερβίρισμα
Είναι πραγματικά πολύ μαλακά και μπορούν να καταναλωθούν αμέσως, σε αντίθεση με άλλα που πρέπει να σταθούν για 1-2 ημέρες και είναι πολύ νόστιμο, αν και νομίζω ότι θα ήταν ωραίο και κάποιο μπαχαρικό μεσα, αλλά επειδή δεν είχα έβαλα κανέλα.

Είναι πραγματικά υπέροχα

Προηγούμενο άρθροΛουκανικοπιτάκια γεμιστά με ροζ σως
Επόμενο άρθροΚαλοκαιρινή Τούρτα Ανανά