Μαλακά κουλούρια “σαλιγκάρια” με βελούδινη κρέμα

Συνταγή:

Αλεύρι 400 g
Αλάτι 1 κουτ
Ξηρή μαγιά 7 g
Ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας
Γάλα 160 ml
1 αυγό
Βούτυρο 30 g
Κρέμα:
Γάλα 500 ml
Βανίλια
Κρόκοι 6 τεμ
Ζάχαρη 80 g
Αλεύρι 30 g
Άμυλο καλαμποκιού 20 g

Εκτέλεση

Θα ξεκινήσουμε από τη ζύμη

Βάλε το αλεύρι στο μπολ του μίξερ προσθέστε αλάτι και μαγιά.
(Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκια μαγιά, ανακατέψτε τα με γάλα μέχρι να αρχίσει να αντιδρά η μαγιά) Προσθέστε ζάχαρη … ζεστό γάλα… 1 αυγό.
Ξεκινήστε την ανάμειξη. Η ζύμη πρέπει να είναι ομοιογενής. Προσθέστε μαλακό βούτυρο. Πρέπει να είναι μαλακό ή λιωμένο. Ζυμώστε το λιγότερο από 2 λεπτά και η ζύμη είναι έτοιμη.

Οι συσκευές κουζίνας κάνουν τη ζωή απλή και εξοικονομείτε χρόνο.

Η ζύμη είναι μαλακή και ελαστική δεν κολλάει στα χέρια και άνω μια μπάλα από τη ζύμη.
Βάλτε την σε ένα μπολ, καλύψτε με μια μεμβράνη κουζίνας.

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάλτε το μπολ με τη ζύμη στην πόρτα του φούρνου. Περιμένετε μέχρι να φουσκώσει η ζύμη, Χρειάζεται περίπου 1 ώρα. Εξαρτάται από τη μαγιά.

Πώς να φτιάξετε κρέμα

Ζεσταίνετε το γάλα. Μην το βράζετε. Χτυπήστε 6 κρόκους. Το ασπράδι θα χρησιμοποιήσω σε
κάποια άλλη συνταγή. Οι κρόκοι κάνουν την κρέμα κίτρινη και με ωραία εμφάνιση.
Προσθέστε το εκχυλισμα βανίλιας. Προσθέστε ζάχαρη, αλεύρι και κορν φλαουρ
Ανακάτεψέ το. Δεν πρέπει να υπάρχουν κομμάτια. Το γάλα είναι ζεστό αλλά δεν έχει βράσει.
Προσθέστε το σιγά-σιγά το γάλα και ανακάτεψέ το. Κάντε το μέχρι να αναμιχθεί όλο το γάλα. Έχω μια ομογενή μάζα.
Προσθέστε το νλεο μείγμα μέσα στο κατσαρολάκι που ηταν το γάλα και βαλτε το στην φωτιά.
Ρυθμίστε τη θερμοκρασία μικρότερη από τη μέση τιμή.
Συνεχίστε την ανάμιξη. Η κρέμα πρέπει να πήξει. Είναι ένα είδος κρέμας πουτίγκας.
Το βράζω για 5 λεπτά… ανακατεύοντας συνεχώς. Εάν δεν συνεχίζετε να ανακατεύετε, μπορεί να καεί.
Το κάτω μέρος της κατσαρόλας πρέπει να είναι παχύ.


Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο και βαρύ τηγάνι
Η κρέμα συνεχίζει πήζει. Από αυτό το σημείο μπορεί να το ανακατεύετε πιο έντονα.
Πρέπει να περιμένετε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες – η κρέμα είναι έτοιμη. Μοιάζει με νόστιμη πουτίγκα.

Βαλτε την κρέμα σε ένα μπολ. Καλύψτε το με μια μεμβρανη την κρεμα και να εφαπτεται στην κρεμα Αφήστε να κρυώσει.

Η ζύμη είναι έτοιμη.
Βαλτε στο τραπέζι πασπαλίστε  με λίγο αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη
Ανοίξτε την ζύμη με ένα πλαστη σε ένα ορθογώνιο πάχους 0,5 cm ή ακόμα και λιγότερο …
Πάρτε κρέμα … Η κρέμα είναι κρύα και διατηρεί το σχήμα της καλά.
Βάλτε την κρέμα στη ζύμη και απλώστε αφήστε τα άκρα του ορθογωνίου ζύμης χωρίς κρέμα. Κάντε ένα ρολό. Μην το πατάτε πολύ σκληρά. Απλά κυλήστε το.

Προετοιμάστε το ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Στην πραγματικότητα το πάχος του κουλουριού που θα κόψετε είναι η επιλογή σας.


Κάντε τα πιο πλατιά ή στενά εναπόκειται σε σας! Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς.
Βάλτε το ταψί στην πόρτα του φούρνου μόλις αρχίσουν να φουσκώνουν σε μέγεθος βάλτε τα στο φούρνο. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία. στους 165 βαθμούς.

Μόλις τα βγάλετε για να τα κάνετε γλυκά και πιο λαμπερά από πάνω αλειψτε με νερό μέλι.


1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 1 κουταλάκι του γλυκού νερό.
Η κρούστα θα κρατήσει το κουλούρι μαλακό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καλη επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΚιμαδόπιτες με φέτα ή ξινομυζήθρα …όπως δεν τις έχετε ξαναφτιάξει
Επόμενο άρθροΣπανακόπιτα από τα Χωριά της Καρδίτσας