Για τα Μπουλαρ

Υλικά

50 γρ.μαγιά νωπή
500 ml. ( 460 γρ. ) γάλα χλιαρό να αντέχει το δάχτυλο μας
1/2 κ.γλ.αλάτι
5 κ.σ.ζάχαρη
1-2 κ.σ.κάρδαμο
160 γρ.βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
Περίπου 750 gr αλεύρι
1 αυγό

Για την γέμιση :
50 gr ζάχαρη
200 γρ.βουτυρο θερμοκρασία δωματίου
2 1/2-3 κ.σ.καρδαμο ( κακουλε )
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ.

Για την γαρνιτούρα
50 gr ζάχαρη
1-1/2 κ.σ.καρδαμο ( κακουλε )
Τα ανακατεύουμε ζάχαρη και καρδαμο σε ένα μπολ.
1 αυγό για άλειμμα

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε την μαγιά στο κάδο της μηχανής , ρίχνουμε το γάλα μέσα στον κάδο και το ανακατεύουμε με τον γάντζο να διαλυθεί η μαγιά . Προσθετουμε αλατι , ζάχαρη , καρδαμο , το βούτυρο σε μικρά κυβάκια , το αυγό και το περισσότερο αλεύρι . Δουλεύουμε την ζύμη μέχρι να γίνει μια μαλακή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα . ( 7-10 λεπτά ).
Την αφήνουμε να φουσκώσει για 30-40 λεπτά .

Χωρίζουμε την ζύμη σε δυο ίσα κομμάτια και ανοίγουμε με ένα πλάστη κάθε κομμάτι σε ορθογώνιο φύλλο 30✖️45 cm. Απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια την μισή γέμιση ,

μετά διπλώνουμε τη μια άκρη μέχρι την μέση και από πάνω υην άλλη άκρη . Με τον πλάστη ανοίγουμε και πάλι ορθογώνιο 45 εκ.κόβουμε λωρίδες σε πάχους 2 εκ .

Πιάνουμε την κάθε λωρίδα από τις δυο άκρες , στριφογυρνάμε προς την αντίθετη κατεύθυνση την κάθε άκρη και την δένουμε κόμπο . Η στριφογυρίζουμε το κάθε κομμάτι λωρίδας και το τυλίγουμε προς τα μέσα ώστε να φτιάξουμε ένα ωραίο ρολάκι .. τοποθετούμε χαρτάκια θήκες για muffins σε δυο λαμαρίνες , βάζουμε τα μπουλαρ μέσα στης θήκες τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 40-45 λεπτά .

Με ένα πινέλο αλείφουμε κάθε μπουλε με χτυπημένο αυγό πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη -κάρδαμο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 225 βαθμούς για 8-10 λεπτά .. βγάζουμε τα μπουλαρ από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε !
Μπορείτε να αντισταθείτε τα ζεστά και νοστιμα και μυρωδάτα μπουλαρ με ένα καφέ …

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Maria Hatzikirkou

Προηγούμενο άρθροΣουλτάν Καταΐφι
Επόμενο άρθροΨητές Πιπεριές 💞💞💞