Τα μαλακά μπισκότα με μήλα είναι μια από τις πιο απλές και νόστιμες συνταγές που μπορώ να φτιάξω στην κουζίνα μου. Επιπλέον, χρειάζομαι ελάχιστο χρόνο και τα πιο προσιτά υλικά που έχω πάντα στο σπίτι. Αυτά τα μπισκοτάκια είναι τέλεια για το πρωινό, το απογευματινό καφεδάκι ή ακόμα και για να τα πάρω μαζί μου σαν σνακ. Η φρεσκάδα των μήλων συνδυάζεται υπέροχα με το βουτυρένιο, μαλακό ζυμάρι, δημιουργώντας μια γεύση που όλοι λατρεύουν.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Μαλακά Μπισκότα Μήλου

Τα τελικά μαλακά μπισκότα μήλου, χρυσαφένια και αφράτα, έτοιμα για σερβίρισμα

Φτιάξτε αυτά τα μαλακά μπισκότα μήλου με την πιο απλή και γρήγορη συνταγή! Είναι απίστευτα αφράτα, γίνονται με λίγα υλικά και είναι ιδανικά για τον καφέ ή ως σνακ για τα παιδιά. Μια δόση βγάζει 16-18 αρωματικά μπισκότα, αλλά σας προτείνω να κάνετε διπλή δόση αμέσως!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes

Ingredients

  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια βούτυρο, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (ανθός αραβοσίτου)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γραμμάρια μήλα (περίπου 2 μεσαία μήλα)

Instructions

1. Εγώ ξεκινάω βάζοντας το μήλο και ανάβοντας τον φούρνο να προθερμανθεί στους 200°C.

2. Στο βούτυρο, που είναι μαλακό, ρίχνω τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας και την πρέζα αλάτι.

3. Τα χτυπάω μερικά λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο.

4. Χτυπάω μέσα το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για άλλα λίγα λεπτά.

5. Τώρα ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζω.

6. Ανακατεύω τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. πρέπει να έχω μια μαλακή, ελαφρώς κολλώδη ζύμη.

7. Τα μήλα πρέπει να τα καθαρίσω και να τα κόψω σε μικρά κομμάτια.

8. Τα προσθέτω στη ζύμη και ανακατεύω, έτσι ώστε η ζύμη να «δέσει» όλα τα κομμάτια μήλου.

9. Παίρνω τώρα λίγη ζύμη, φτιάχνω μικρά μπαλάκια (στο μέγεθος καρυδιού) και τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.

10. Αν η ζύμη κολλάει πολύ στα χέρια, μπορώ να τα βρέξω με λίγο νερό.

11. Τα μπαλάκια πρέπει να είναι μικρά, στο μέγεθος καρυδιού, αλλά μπορώ να τα κάνω και λίγο μικρότερα ή μεγαλύτερα.

12. Εγώ ψήνω σε δύο δόσεις. έτσι, τα μπισκότα ψήνονται καλύτερα, και μπορώ να βάλω την υπόλοιπη ζύμη στο ψυγείο εν τω μεταξύ.

13. Στους 200°C ψήνω τα μπισκότα για 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. το επίπεδο του φούρνου πρέπει να είναι λίγο πιο πάνω από το μεσαίο.

14. Καλή επιτυχία στο ψήσιμο. μην ξεχάσετε να κάνετε like και να σχολιάσετε. με ανυπομονησία θα περιμένω τα σχόλιά σας, φίλες. θα τα πούμε ξανά!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τα Μαλακά Μπισκότα Μήλου

  • Η υφή της ζύμης: Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαφρώς κολλώδης για να πετύχουν τα μπισκότα την αφράτη υφή τους. Μην προσθέτετε επιπλέον αλεύρι αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.
  • Το ψήσιμο σε δόσεις: Ψήνοντας σε δύο δόσεις (όπως προτείνεται), πετυχαίνουμε καλύτερο ψήσιμο σε κάθε μπισκότο. Διατηρήστε τη ζύμη που περιμένει στο ψυγείο.
  • Διπλή δόση: Επειδή αυτά τα μαλακά μπισκότα μήλου εξαφανίζονται γρήγορα, σας προτείνω να ετοιμάσετε εξαρχής διπλή δόση!

    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: