Μαλακά Πασχαλιάτικα κουλουράκια της Ιταλίδας γιαγιας μου

Υλικά

5 αυγά ,
250 gr ζάχαρη
120 gr καλό ελαιόλαδο,
1 κιλό αλεύρι 00,
ξύσμα λεμονιού τριμμένο,
1 μικρό ποτήρι λικέρ για γεύση,
1 κύβο μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι ξερή μαγιά

Εκτέλεση

Φτιάχνετε τη μαγιά σε ένα μπολ βάζετε 200 γρ αλεύρι παίρνοντας το από το κιλό προσθέτετε 100 γρ ζάχαρη και προσθέτετε λίγο χλιαρό γάλα τη μαγιά και ανακατεύετε με ένα πιρούνι και κάνετε ένα ημί-υγρό μείγμα (αν βάζεις τον κύβο της μαγιάς, τον διαλύεις στο γάλα αν βάλεις την άχνη, τον προσθέτεις στο αλεύρι) σκεπάζεις και τοναφήνεις μια ώρα να  φουσκώσει

Παίρνεις ένα μεγάλο μπολ, βάζεις το υπόλοιπο κοσκινισμένο αλεύρι (800 γρ.) κάνουμε τρυπα και βάζουμε τα αυγά την υπόλοιπη ζάχαρη (150 γρ.) το ξυσμα, το λικέρ, το λάδι και τη μαγιά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη

Την βάζουμε να φουσκώσει για μια-δυο ώρες ξαναπάρουμε τη ζύμη και κάνουμε τα σχεδια που βλέπτε στην φωτό Βάζουμε πάλι να φουσκώσουν.


Μετά το βάζετε στο φούρνο σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίνατος στους 160-170 μέχρι να ψηθούν
Μπορείτε να τα αλείψετε με αυγό ανακατεμένο με λίγο γάλα πριν τα βάλετε στο φούρνο.

Καλό Πάσχα

Προηγούμενο άρθροΑλάδωτη Νηστίσιμη Πάστα Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΈνα εύκολο κεκάκι με φλούδα πορτοκαλιού….για τον καφε σας στο άψε σβήσε