Μαμαλίγκα ή κουρκουτό

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσαγιού τραχανά γλυκό
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
  • 1 κούπα φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφω το ταψί ή το πυρέξ μου με βούτυρο και ρίχνω λίγο αλεύρι. Ανακατεύω όλα τα υλικά (θα είναι ένα παχύρευστο μίγμα) και τα ρίχνω από πάνω. Αν θέλω ρίχνω από πάνω και άλλο κεφαλοτύρι τριμμένο για να κάνει κρούστα. Βάζω το ταψί στο φούρνο στο πιο δυνατό για 10-15 λεπτά και μετά κατεβάζω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

 

Προηγούμενο άρθροΨαρόπιτα με γαρίδες και μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροΈχετε Μπαγιάτικο ψωμί…δείτε τι μπορείτε να κάνετε