Μανιταροπιτάκια με ζύμη απο τυρί κρέμα

Υλικά

Ζύμη με τυρί κρέμα:
225 γραμμάρια πλήρες τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι (113 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνι (195 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γέμιση μανιταριών:
1 κουταλιά της σούπας (13 γραμμάρια) βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας (13 γραμμάρια) ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
225 γραμμάρια μανιτάρια, ψιλοκομμένα (χρησιμοποίησα συνδυασμό από μανιτάρια portabello και λευκά κουμπιά)
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας (10 γραμμάρια) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι (60 γραμμάρια) κρέμα γάλακτος
1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλειμα αυγών:
1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
Σουσάμι

Εκτέλεση

Κρέμα τυρί ζαχαροπλαστικής:

Στο μπολ του ηλεκτρικού μίξερ σας χειρός, τοποθετήστε το βούτυρο και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε σε μέτρια χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει κρέμα και λείο. Προσθέστε το αλεύρι και, σε μέτρια χαμηλή ταχύτητα, χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια. Ισιώστε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα κυκλο και τυλίξτε το σε μεμβράνη. Ψύξτε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει (περίπου μία ώρα ή έως και δύο ημέρες).

Γέμιση μανιταριών:

Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε περίπου ένα λεπτό. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα και τα μανιτάρια να μαλακώσουν. Καρυκεύουμε με θυμάρι και περίπου 1/4 – 1/2 κουταλάκι του γλυκού (1-2 γραμμάρια) αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού (1 γραμμάριο) μαύρο πιπέρι. Προσθέστε το κρασί και σιγοβράστε γρήγορα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου ένα με δύο λεπτά φροντίζοντας όλα τα λαχανικά να είναι καλυμμένα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Συναρμολόγηση:

Όταν είστε έτοιμοι να φτιαξετε τα μανιταροπιτάκια, αφαιρέστε μια ποσότητα ζύμης από το ψυγείο. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοιξτε με τον πλάστη τη ζύμη σε πάχος 3 mm. Για να μην κολλήσει η ζύμη στον πάγκο και για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο πάχος, συνεχίστε να σηκώνετε και να γυρίζετε τη ζύμη κατά ένα τέταρτο της στροφής καθώς την ανοιγετε (πάντα ανοίγετε από το κέντρο προς τα έξω). Όταν η ζύμη ανοιξει στο επιθυμητό πάχος, χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπάτ 7,5 εκ. που έχει βυθιστεί ελαφρά στο αλεύρι, κόψτε όσο το δυνατόν περισσότερους κύκλους ζύμης. Επαναλάβετε με τον δεύτερο φύλλο ζύμης. Συγκεντρώστε τα υπολείμματα που έχουν απομείνει, τυλίξτε ξανά και κόψτε περισσότερους κύκλους.

Στη συνέχεια, στο μισό από κάθε κύκλου ζύμης, βάλτε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού (μην το γεμίσετε) από τη γέμιση των μανιταριών. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφετε τις άκρες κάθε κύκλου με το αυγολέμονο. Διπλώστε τη ζύμη πάνω από τη γέμιση και, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, σφραγίστε απαλά το πάνω μέρος της ζύμης στο κάτω μέρος (κάνοντας ένα σχήμα μισού φεγγαριού). Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα δόντια ενός πιρουνιού, σφραγίστε τις άκρες των ανατροπών. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή ξυράφι, κόψτε μια σχισμή στην κορυφή κάθε τζίρου. Αλείφουμε τις κορυφές των γυρισμάτων με το αυγολέμονο και πασπαλίζουμε με σουσάμι (αν θέλουμε). Τοποθετείτε τα τζάμια σε λαδόκολλα στρωμένη με λαδόκολλα και τα βάζετε στο ψυγείο όσο προθερμαίνετε τον φούρνο.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς C.
Ψήστε τα μανιτάρια για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε από το φούρνο και το βάζετε σε σχάρα να κρυώσουν λίγο πριν το σερβίρετε.

Σημείωση: Οσα μανιταροπιτακια δε τα ψησετε μπορειτε να τα καταψύξετε. Τοποθετούμε τα μανιταροπιτακια  σε σακούλα κατάψυξης ή αεροστεγές δοχείο και καταψύξτε για έως και δύο μήνες.
Μπορούν να ψηθούν απευθείας από την κατάψυξη. Θα χρειαστούν λίγα λεπτά παραπάνω για να ψηθούν. Κάνει περίπου 36 μανιταροπιτακια.

Καλή επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://joyofbaking.com/

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με ανάμεικτο κιμά…δείτε το κρυμμένο μυστικό της γιαγιας
Επόμενο άρθροΤελείωσαν τα αυγά! Έχετε 1 πορτοκάλι 🍊 φτιάξτε αυτά τα απίστευτα πιτάκια