Γεια σας, φίλοι μου! Σήμερα θα φτιάξουμε κάτι που μοσχοβολάει καλοκαίρι και Ελλάδα: τους Μαραθολούκουμάδες! Είναι τόσο νόστιμοι, αφράτοι και αρωματικοί που θα γίνουν οι αγαπημένοι σας. Μην ανησυχείτε, γίνονται πάρα πολλοί, φτάνουν για όλους μας! Ορίστε, να σας κεράσω!

 Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μαραθολούκουμάδες

Μαραθολούκουμάδες σε μια πιατελα με σως γιαουρτιου

Φτιάξτε αφράτους και νόστιμους Μαραθολούκουμάδες με φέτα και αρωματική σος γιαουρτιού. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για όλες τις ώρες!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Additional Time 1 hour 25 minutes
Total Time 2 hours 5 minutes

Ingredients

Για τη Ζύμη:

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό (χλιαρό)
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)

Για τη Γέμιση:

  • 1 μεγάλο ματσάκι μάραθο (ψιλοκομμένο)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • Αλάτι και πιπέρι (όσο θέλεις)
  • 2 αυγά (χτυπημένα)
  • 200 γρ. φέτα (σπασμένη με το χέρι)

Για το Τηγάνισμα:

  • Άφθονο ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
  • Για τη Σως Γιαουρτιού:
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 200 γραμμαρίων
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη)
  • Αλάτι και πιπέρι (όσο θέλεις)
  • Ελαιόλαδο (λίγο)
  • Λίγο ψιλοκομμένο μάραθο (που θα έχω κρατήσει από πριν)

Instructions

    Πώς θα φτιάξουμε αυτούς τους υπέροχους Μαραθολούκουμάδες:

    1. Σε ένα μπολ διαλύω το ένα φακελάκι ξηρή μαγιά με μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και δύο φλιτζάνες χλιαρό νερό.
    2. Αφήνω το μείγμα για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
    3. Στη συνέχεια προσθέτω δύο φλιτζάνες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο.
    4. Ανακατεύω καλά και σκεπάζω το μπολ για μισή ώρα, μέχρι να ετοιμάσω τα υπόλοιπα υλικά.
    5. Σε ένα άλλο μπολ ψιλοκόβω ένα μεγάλο ματσάκι μάραθο και τέσσερα φρέσκα κρεμμυδάκια.
    6. Αλατοπιπερώνω τα ψιλοκομμένα υλικά.
    7. Προσθέτω δύο χτυπημένα αυγά και 200 γραμμάρια φέτα, σπασμένη με το χέρι.
    8. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της γέμισης και τα ρίχνω στο μπολ της ζύμης.
    9. Ανακατεύω πολύ καλά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά στη ζύμη και σκεπάζω πάλι το μπολ για 45 λεπτά.

    Για το Τηγάνισμα:

    1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνω άφθονο ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
    2. Με ένα βρεγμένο κουτάλι, παίρνω κουταλιά κουταλιά από το μείγμα και το ρίχνω στο καυτό λάδι.
    3. Τηγανίζω τους Μαραθολούκουμάδες μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
    4. Τους βγάζω με μία τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

    Για τη Σως Γιαουρτιού:

    1. Σε ένα μπολ βάζω το ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 200 γραμμαρίων, μία κουταλιά της σούπας μαγιονέζα, μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα και μία σκελίδα σκόρδο τριμμένη.
    2. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και λίγο ψιλοκομμένο μάραθο που είχα κρατήσει.
    3. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μία ωραία σος.
    4. Σερβίρω τους ζεστούς Μαραθολούκουμάδες με τη δροσερή σος γιαουρτιού. Γίνονται πάρα πολλοί φίλοι μου, φτάνουν για όλους!

    H Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

    Notes

    Tips για τους Τέλειους Μαραθολούκουμάδες

    Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Μαραθολούκουμάδες σας ακόμα πιο νόστιμοι και αφράτοι. Βεβαιωθείτε ότι το λάδι είναι σε σωστή θερμοκρασία πριν αρχίσετε το τηγάνισμα (μπορείτε να δοκιμάσετε με μία μικρή ποσότητα ζύμης). Αν το λάδι είναι πολύ κρύο, θα ρουφήξουν λάδι, αν είναι πολύ ζεστό, θα καούν εξωτερικά και θα μείνουν άψητοι μέσα. Για να είναι ο μάραθος πιο αρωματικός, μπορείτε να τον χτυπήσετε ελαφρά σε γουδί ή να τον τρίψετε με τα χέρια πριν τον ψιλοκόψετε. Η σος γιαουρτιού είναι απαραίτητη για να δώσει δροσιά και να συμπληρώσει τη γεύση.

    Έκανες αυτή την συνταγή;

    Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή