Τυρί αμυγδάλου

Υλικά

150 γρ αμύγδαλα καθαρισμένα
150 ml νερό
4 g άγαρ-άγαρ (1 κουταλάκι του γλυκού)
2 προβιοτικές κάψουλες (προαιρετικά)
χυμό από 1 λεμόνι
½ κουτ. αλάτι

Παρασκευή

🔸 Τα αμύγδαλα περιχύνονται με ζεστό νερό και αφήνονται να μουλιάσουν για 1 βράδυ. Πετάξτε το νερό και ξεφλουδίστε τα. Ξεπλένονται καλά.
🔸 Ρίχνουμε στο μπολ του μπλέντερ τα αμύγδαλα, το χυμό λεμονιού και το αλάτι.
🔸 Το νερό με άγαρ-άγαρ ζεσταίνεται στη φωτιά μέχρι να πάρει βράση και βράζει για 1 λεπτό, ανακατεύοντας καλά στην αρχή.
🔸 Προσθέστε το χλιαρό μείγμα στα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα είναι πηχτό, σαν χούμους.
Το μπλέντερ μου επιτρέπει να δουλέψω με τόσο παχιά μείγματα, είναι αρκετά δυνατό και έκανε τέλεια τη δουλειά.
🔸 Όταν το μείγμα φτάσει στην επιθυμητή συνοχη, το περιεχόμενο των προβιοτικών καψουλών προστίθεται σε αυτό και χτυπάμε μία ή δύο φορές για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το προβιοτικό.
🔸 Το κουτί που θα ρίξουμε το τυρί το λαδώνουμε ελαφρά για να αφαιρέσουμε πιο εύκολα το τυρί αργότερα.
🔸 Το μείγμα αδειάζεται στο κουτί και τοποθετείται στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.

Απολαύστε το 
❓ Προβιοτικό – μπορείτε εύκολα να φτιάξετε τη συνταγή χωρίς αυτό. Δεν κάνει τίποτα για την υφή και τη γεύση του τυριού. Το προσθέτω για να έχει ευεργετικά βακτήρια στο τυρί. Έχω χρησιμοποιήσει το «Prophylact Protect», το οποίο περιέχει και γαλακτοβάκιλλους.
❓Άγαρ-άγαρ – πηκτικός παράγοντας από φύκια. Μια vegan εναλλακτική της ζελατίνης, χωρίς έντονη γεύση. Μπορείτε να το αγοράσετε από καταστήματα βιολογικών προϊόντων.
❓ Για να αποκτήσετε καλή συνοχή, είναι σημαντικό να παρατηρήσετε την ποσότητα άγαρ-άγαρ. Το κουταλάκι που χρησιμοποιώ είναι μεζούρα, όχι κανονικό κουταλάκι του γλυκού. Κιτ με τέτοια κουτάλια μέτρησης είναι διαθέσιμα σε καταστήματα οικιακου εξοπλισμου.

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά με Χοιρινά κεφτεδάκια σε σάλτσα
Επόμενο άρθροΚουλουράκια πορτοκαλιού γεμιστά…είναι πεντανόστιμα