Σήμερα θα φτιάξουμε μαριναρισμένες μελιτζάνες, ένα πεντανόστιμο και απίστευτα εύκολο ορεκτικό που φτιάχνεται στο πι και φι. Είναι η ιδανική συνταγή για να αξιοποιήσεις τις μελιτζάνες με έναν διαφορετικό και πιο δροσερό τρόπο, αφού το ξίδι και το σκόρδο τους χαρίζουν μια μοναδική, ελαφρώς πικάντικη γεύση που ταιριάζει με τα πάντα. Πρόκειται για ένα πιάτο που θα λατρέψεις και θα γίνει το αγαπημένο σου


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Μαριναρισμένες Μελιτζάνες

Μαριναρισμένες Μελιτζάνες

Ανακαλύψτε πώς να φτιάξετε τις πιο εύκολες και νόστιμες μαριναρισμένες μελιτζάνες, ένα δροσερό και αρωματικό ορεκτικό που θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι σας! Η απλή μαρινάδα με ξίδι και σκόρδο δίνει μια απίστευτα ισορροπημένη γεύση που θα σε εντυπωσιάσει.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 25 minutes

Ingredients

Για να ετοιμάσεις αυτό το υπέροχο ορεκτικό, θα χρειαστείς:

  • 2 μελιτζάνες
  • Σκόρδο (ανάλογα με τη γεύση σου)
  • Αλάτι (για τη μαρινάδα και για το τηγάνισμα)
  • Λάδι για το τηγάνισμα (σε μεγάλη ποσότητα)

Για τη μαρινάδα:

  • 100 ml βραστό νερό (χλιαρό)
  • 3 κ.σ. ξίδι 9%

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις τις πιο νόστιμες μαριναρισμένες μελιτζάνες.

1. Κόβω τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες πάχους 1,5 εκατοστού. αν είναι πολύ μεγάλες, μπορείς να τις κόψεις σε ροδέλες.

2. Τις πασπαλίζω με αλάτι και τις αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά. έπειτα, τις ταμπονάρω με απορροφητικό χαρτί για να αφαιρεθεί η υγρασία και το περιττό αλάτι.

3. Ζεσταίνω αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και τις τηγανίζω από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

4. Μόλις είναι έτοιμες, τις βγάζω και τις τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

5. Παράλληλα, σε ένα μπολ ετοιμάζω τη μαρινάδα ανακατεύοντας το χλιαρό νερό με το ξίδι.

6. Ψιλοκόβω το σκόρδο (ή το λιώνω σε πρέσα) και το κρατάω στην άκρη.

7. Σε ένα σκεύος με καπάκι, όπως ένα τάπερ, στρώνω μια σειρά μελιτζάνες. προσθέτω από πάνω λίγο σκόρδο και λίγη μαρινάδα. μπορείς να προσθέσεις και λίγο αλάτι, αλλά πρόσεχε γιατί οι μελιτζάνες έχουν ήδη απορροφήσει αλάτι.

8. Επαναλαμβάνω τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες.

9. Πιέζω ελαφρά με τα χέρια μου τις μελιτζάνες και περιχύνω από πάνω την υπόλοιπη μαρινάδα.

10. Κλείνω το δοχείο με το καπάκι και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. ιδανικά, τις αφήνω για 24 ώρες, αν και είναι απίστευτες ακόμα και μετά από μερικές ώρες!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τη Συνταγή

  • Αφαίρεση πικρής γεύσης: Το αλάτισμα είναι πολύ σημαντικό γιατί αποβάλλει τα υγρά και την πικρίλα από τη μελιτζάνα.

  • Προσοχή στο τηγάνισμα: Χρησιμοποίησε αρκετό λάδι, αλλά πάντα στέγνωσε καλά τις μελιτζάνες με χαρτί κουζίνας για να μην πιτσιλάνε.
  • Υπομονή: Αν και είναι νόστιμες σε λίγες ώρες, η πλήρης γεύση της μαρινάδας αναπτύσσεται μετά από μία ημέρα στο ψυγείο.