Αν σου αρέσουν οι ιδιαίτερες γεύσεις και τα γρήγορα ορεκτικά, τότε αυτό το Μαριναρισμένο σκουμπρί σε καυτό λάδι είναι η τέλεια επιλογή. Είναι μια συνταγή της κυρίας Gulya Gladkih, που πραγματικά θα σας κερδίσει με την πικάντικη και πλούσια γεύση της.


Υλικά

Για να φτιάξουμε αυτή τη συνταγή, θα χρειαστούμε:

  • 1 κομμάτι Σκουμπρί, μεσαίου μεγέθους
  • 1 κεφάλι Κρεμμύδι
  • 6 κ.σ. Φυτικό λάδι
  • 2 κ.σ. Χυμός λεμονιού
  • 2,5 κ.γ. Αλάτι
  • 1 κ.γ. Ζάχαρη

Για τα μπαχαρικά:

  • 1-2 Φύλλα δάφνης
  • 0,5 κ.γ. Κόλιανδρο σε σπόρους
  • 0,5 κ.γ. Σπόρους μουστάρδας
  • 7-10 μπιζέλια Μπαχάρι

Εκτέλεση της Συνταγής

Πάρτε ένα μέτριο σκουμπρί και κόψτε σε κομμάτια μεγέθους περίπου 2 cm.
Κόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι σε μισούς δακτυλίους (μπορείτε να κόψετε και σε ροδέλες).
Παίρνουμε ένα βάζο και απλώνουμε στρώσεις από κρεμμύδι και σκουμπρί.
Το τελευταίο στρώμα πρέπει να είναι το κρεμμυδι.

Τώρα ας ετοιμάσουμε το λάδι.
Ρίξτε 6 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού σε ένα
τηγάνι ή κατσαρόλα. Αμέσως βάζετε 2,5 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 1-2 φύλλα δάφνης, 0,5 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο, 0,5 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μουστάρδας, 7-10 μπιζέλια μπαχάρι.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τα μπαχαρικά. Το λάδι πρέπει να ζεσταθεί καλά, αλλά να μην βράσει.
Τα μπαχαρικά στο καυτό λάδι βγαζουν πολύ καλά τη γεύση τους, το σκουμπρί γίνεται πιο αρωματικό και πιο νόστιμο.

Ρίξτε καυτό λάδι πάνω από τα ψάρια και τα κρεμμύδια. Μόλις κρυώσει το λάδι, κλείστε το βάζο με ένα καπάκι και βάλτε το στο
ψυγείο για 24 ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το βάζο μπορεί να ανακινηθεί ελαφρά και να αναποδογυριστεί αρκετές
φορές, έτσι ώστε ολόκληρη η μαρινάδα να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.

Το σκουμπρί αλατίζεται ελαφρά. Αν σας αρέσει να είναι πιο αλμυρό, τότε κρατήστε το στη μαρινάδα περισσότερο.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Gulya Gladkih


Χρήσιμα Tips για το Σκουμπρί

  • Αλατισμένο: Αν σου αρέσουν οι πιο αλμυρές γεύσεις, μπορείς να το αφήσεις στη μαρινάδα για περισσότερες από 24 ώρες.
  • Μπαχαρικά: Το μυστικό της συνταγής είναι η σωστή θέρμανση των μπαχαρικών. Η διαδικασία αυτή απελευθερώνει όλα τα αρώματά τους, δίνοντας στο σκουμπρί μια μοναδική γεύση.
  • Αποθήκευση: Το μαριναρισμένο σκουμπρί διατηρείται στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο για αρκετές μέρες.