Η Συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη
Υλικά
1 κιλό φράουλες
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κ.σ. λικέρ (ή 2 βανίλιες)
Εκτέλεση
Πλένω καλά τις φράουλες, αφαιρώ τα κοτσάνια και τις ψιλοκόβω.
Τις βάζω σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
Ανάβω το μάτι σε μέτρια φωτιά και, από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα, μετράω 10 λεπτά.
Σβήνω τη φωτιά και αφήνω τη μαρμελάδα σκεπασμένη να κρυώσει για 4 ώρες.
Μετά τις 4 ώρες, ανάβω ξανά το μάτι σε μέτρια φωτιά και αφήνω τη μαρμελάδα να δέσει για άλλα 10 λεπτά.
Προσθέτω το λικέρ (ή τις βανίλιες) και ανακατεύω.
Αφήνω τη μαρμελάδα να κρυώσει και την αποθηκεύω σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο.
Συμβουλές
Αν θέλω πιο λεία μαρμελάδα, πολτοποιώ τις φράουλες με ένα ραβδομπλέντερ πριν τις βράσω την δεύτερη φορά.
Αν κατά τη διάρκεια του βρασίματος εμφανιστεί αφρός, τον αφαιρώ με μια τρυπητή κουτάλα.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω και άλλα φρούτα για να φτιάξω μαρμελάδα με τον ίδιο τρόπο.
Καλή απόλαυση!