Kέικ ανανά με καρύδα

Υλικά:

3 αυγά
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη (συνήθως χρησιμοποιώ λιγότερη)
2 φλιτζάνια αλεύρι σίτου
1 φλιτζάνι γάλα βανίλιας αν έχετε

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο χέρι τα αυγά, το λάδι και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι κοσκινισμένο.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη μαγιά και το άρωμα βανίλιας κατά βούληση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Υλικά Γεμισης:

Κόβουμε 2 ανανάδες σε κύβους (εγώ χρησιμοποίησα μόνο 1 νόμιζα ότι είναι λίγος) και τον βάζουμε να βράσει με μισή κούπα ζάχαρη. Περιμένουμε να βράσει,
βράζουμε τον ανανά και μειώνουμε λίγο την φωτιά. Τον μαγειρεμένο ανανά χρησιμοποιούμε για να γεμίσουμε το κεικ και το σιρόπι που μένει χρησιμοποιούμε για να βρέξουμε το κέικ.

– Λευκή γέμιση κρεμα:
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
2 κουτιά κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές γάλα σε σκόνη
1 συσκευασία των 100 γραμμαρίων τριμμένη καρύδα

Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει και να αρχίσει να ξεκολλάει από τον πάτο τους σκευους.

Συναρμολόγηση:

Χωρίζουμε το κέικ στη μέση για να βάλουμε την γέμιση.
Βρέχουμε το πρώτο μέρος με το σιρόπι ανανά συν νερό και ζαχαρουχο γάλα για γεύση (συνήθως φτιάχνω ένα μείγμα 300 ml χρησιμοποιώντας 150 ml για κάθε μέρος του κέικ).
Μετά το μούσκεμα βάζουμε όλο τον ανανά και από πάνω την λευκ΄ξ κρέμα με καρύδα.
Τοποθετούμε το άλλο μέρος του κέικ, το βρέχουμε με το σιρόπι και απλώνουμε από πάνω λίγη από την κρέμα και μετά βάζουμε μόνο τριμμένη καρύδα να καλύψει όλο την
κρέμα.

Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: Receitas Rapidas

 

Προηγούμενο άρθροΕύκολο γεμιστό τσουρέκι!!!
Επόμενο άρθροΨωμάκια με μαρμελάδα και streusel