Αν ψάχνεις για μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για γλυκό, τότε αυτά τα νηστίσιμα μεθυσμένα γλυκάκια είναι η ιδανική επιλογή. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά και μπορώ να σου εγγυηθώ ότι θα γίνουν ανάρπαστα!

Χρήσιμα Tips για τα Γλυκάκια


Υλικά 

Για να φτιάξουmε αυτά τα γλυκά, θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

  • 2 κούπες Λάδι
  • 1 κουτάκι Μπύρα
  • Ξύσμα από 1 Πορτοκάλι
  • 4 κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακ. Μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:

  • Ψιλοκομμένα Καρύδια
  • Μαρμελάδα (προτείνεται βερίκοκο)

Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες Ζάχαρη
  • 2 κούπες Νερό
  • 3 κ.σ. Μέλι
  • Λίγες σταγόνες Χυμό λεμονιού

Για την επικάλυψη:

  • Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση της Συνταγής

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα γλυκά.

1. Σε μια λεκανίτσα βάζω το λάδι και προσθέτω σιγά-σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μπύρα. ζυμώνω μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

2. Συνεχίζω να ζυμώνω μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.

3. Παίρνω μικρά κομματάκια από τη ζύμη και τα πλάθω σε μικρά μπαλάκια.

4. Βάζω μέσα σε κάθε μπαλάκι περίπου μισή κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα και λίγη καρυδόψιχα.

5. Ψήνω τα γλυκάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσουν.

6. Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζω το σιρόπι. βάζω τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι, και τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά. προς το τέλος, προσθέτω και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.

7. Αφήνω τα γλυκάκια να κρυώσουν τελείως.

8. Ποτίζω το καθένα χωριστά με το ζεστό σιρόπι.

9. Πασπαλίζω με το ινδοκάρυδο το καθένα χωριστά.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:

  • Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 20-25 λεπτά.
  • Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 25-30 λεπτά.
  • Συνολικός Χρόνος: Περίπου 50 λεπτά.
  • Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος για να κρυώσουν τα γλυκάκια (τουλάχιστον 30 λεπτά).

Χρήσιμα Tips για τα Γλυκάκια

  • Μπύρα: Η μπύρα στη ζύμη είναι το μυστικό για να γίνουν αφράτα και τραγανά τα γλυκάκια μας.
  • Σιρόπι: Είναι σημαντικό το σιρόπι να είναι ζεστό και τα γλυκάκια κρύα, για να απορροφήσουν το σιρόπι χωρίς να διαλυθούν.
  • Γέμιση: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια μαρμελάδα θέλεις, αλλά η μαρμελάδα βερίκοκο ταιριάζει υπέροχα.

Eleni Kalaitzidou‎ Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές